„SODAS 2123“ aktų salėje nemokamas Arklio Galios ir Laivo Troupe koncertas

2022 metais „Rasų radijas“ ir Kirtimų kultūros centras ir toliau kviečia apsilankyti nemokamuose koncertuose. Sausio 14 d. 20 val. kviečiame į „SODAS 2123“ aktų salę, kurioje pasirodys jau gerai pažįstama roko muzikos grupė „Arklio Galia“ bei, galbūt kažkam atradimu tapsiantis, improvizacinės muzikos ansamblis „Laivo Troupe“. Koncertą taip pat bus galima išgirsti rasuradijas.lt platformoje.

„Jaučiate, kad jūsų bioenerginiai virpesiai seniai nebesutampa su žemės planetos stratosvyravimais? Sunku suderinti gėrio ir blogio elementus namie, darbe, laisvalaikyje? Nenukabinkite nosies – vaistas yra! Niekas taip nepravalo toksiškų žmogaus kasdienybės ezonuosėdų kaip 2006 metais susikūręs astrogastrologinis roko muzikos ansamblis iš Vilniaus“, – taip save pristato sąmojo nestokojantys „Arklio Galios“ vaikinai.

Vedų išmintis, senosios Skandinavijos mitologija ir, žinoma, madingi elektroniniai elementai – visa tai jungia, jau gerai pažįstama, roko muzikos grupė. „SODAS 2123“ erdvėje vyksiančio koncerto metu, klausytojų čakroms užsiverti neleis ilgos jų gitarų solo partijos, stigmoms atsiverti neleis komiški dainų tekstai, o visas skrandžio opas užvers puikus garsisto Tomo Verbaičio garso suvedimas!

Sausio 14 d. koncerte taip pat pasirodys „Laivo Troupe“ kolektyvas. Tai improvizacinės muzikos ansamblis, kurio sudėtyje įvairių sričių atlikėjai atėję iš skirtingų muzikos tradicijų. Ansamblio pagrindinė atliekamos muzikos sritis yra laisvoji improvizacija, kuri yra kombinuojama su daugybe kitų muzikinių stilių bei plačiu spektru įvairaus repertuaro: originaliomis kompozicijomis, aranžuotėmis, grafine notacija, fanku, noizu, ambientu ir dar daugiau.

Kaip ansamblio nariai teigia, tyrinėdami platų muzikos pasaulį ir eksperimentuodami ritmais, atonaliomis harmonijomis, tembrais bei išplėstinėmis technikomis jie sukuria ekspresyvią ir neįprastą pasirodymo formą, visąlaik mesdami iššūkį sau ir klausytojams.

„Laivo Troupe“ sudaro 6 muzikantai: Kazimieras Jušinskas (saksofonai), Kristupas Gikas (saksofonas, fleita), Simonas Kaupinis (tūba), Dominykas Norkūnas (gitara), Gediminas Stepanavičius (kontrabosas, trimitas), Domantas Razmus (būgnai).

„Rasų radijo“ projektu siekiama atskleisti kultūros komplekso „SODAS 2123“ sukauptą garsinį potencialą. Taip pat – prisiliesti prie įvairių garso meno formų apraiškų, garsinių eksperimentų Lietuvoje bei kitų Lietuvos meno laukui aktualių temų, kurios tarpdiscipliniškumu bei plačiu spektru artimos dideliam klausytojų ratui.

Renginys yra viena iš Vilniaus 700-tojo jubiliejaus iniciatyvų. Kelis metus organizuojama šventė kuriama partnerystės principu, o renginio transliaciją galėsite klausyti www.rasuradijas.lt.

Koncertas nemokamas (įėjimas tik su Galimybių pasu). Būtina registracija koncerto vietoje arba išankstinėje registracijos formoje (http://shorturl.at/cCFMP).

„Rasų radijo“ projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Informacinis partneris: 15MIN.