Brokenchord vis gyvesni – pirmąkart su būgnais

Balandžio 30 d., šeštadienį, klube “Kablys” Vilniuje prisistatys nauja grupė Brokenchord. Tiksliau, buvęs muzikos tyrinėtojo Ernesto Kaušylo solo projektas pagaliau tapo pilnaverte grupe ir šiame koncerte pirmą kartą pasirodys kaip trio. Renginį pradės ambient specialistas Pijus Džiugas Meižis, ruošiantis naują programą su moduliarais, o nuotykingos muzikos naktį pratęs iš Amsterdamo importuotas „South of North“ leiblo įkūrėjas Marathon Man. Visi kviečiami ateiti atviromis ausimis, ypač turint omeny, jog Brokenchord gyvai pasirodo itin retai.

2010-aisiais 18-metis Ernestas išsiuntė savo įrašą žinomai BBC vedėjai Mary Anne Hobbs, kuri netrukus jį pagrojo savo laidoje. Vėliau jis padarė savo versiją oficialiam Radiohead remiksų albumui. Hagoje baigęs sonologijos studijas, muzikos kūrėjas grįžo į Lietuvą, o 2018 m. britų leiblas “Black Acre” išleido debiutinį lietuvio albumą “Endless Transmission”.

Beveik prieš 5 metus E.Kaušylas sakė: “Mėgstu klausyti pačio žmogaus, domina žmogiškumas, “klaidos”, netobulumas, raw garsas. (…) Dabar man įdomiausia būtų tuos du pasaulius apjungt: gyvą fiziškumą ir elektroniką. Būgnininkai man yra kieti. Dažnai renkuosi būgnus, nes man tai labiausiai “laukinis” instrumentas. Belekiek ekspresijos.”

Praėjusių metų vasarą Ernestas pirmą kartą gyvai pasirodė su bosine gitara grojančiu Viliumi Lengvinu, anksčiau radijo stotyje “ZipFM” vedusiu urban & beats laidą “Dew For Animals”. Tame pačiame koncerte “Empty Brain Resort” erdvėje buvo ir jazzcore grupės Kanalizacija būgnininkas Ignas Kasikauskas. Nors “Empty Brain Resort” jau nutraukė savo veiklą Vitebsko gatvėje, tas vakaras tapo lemtingu – Ignas pirmą kartą pasikalbėjo su Ernestu ir nuo to laiko groja kartu būgnais. Pagaliau Brokenchord atsirado ir “laukinis” dėmuo. Trio pristatys į savo žanrus netelpančią kūrybą, varijuojančią tarp krautroko, noizo bei eksperimentikos.

Marathon Man pradėjo nuo laidos “Red Light Radio” Amsterdame, o po kelių metų įkūrė ir nedidelę įrašų kompaniją “South of North” leidžia savotišką savo draugų: Lyckle de Jong, CV Vision, Peter Graf York ar Ronald Langestraat muziką. Vilniui Marathon Man ruošia 4 valandų DJ setą, kuriame galima tikėtis visko.

Grupės nuotrauka: Laura Jaraminaitė