Debiutinis neįprasto akustinių gitarų dueto Working Hobo albumas

Daugiau nei dešimt metų gyvuojanti, įvairiausias transformacijas sudėtyje, skambesyje ir pačioje idėjoje pergyvenusi grupė „Working Hobo“ balandžio 20 dieną pagaliau išleidžia savo pirmąjį studijinį albumą, simboliškai pavadintą „Į šviesą“. Tarp akustinio bliuzo, skleidusio XX a. pirmos pusės JAV folkloro mitologiją, iki improvizacinio psichodelinio roko varijavusi ir įvairiu aktyvumo lygiu pasižymėjusi grupė šiuo metu yra dviejų gitaristų – Vidmanto Aškinio (žinomo iš grupės „Arklio Galia“) ir Algio Fediajevo (žinomo iš solinės veiklos) akustinių dialogų erdvė.

„Working Hobo“ muzika, viena vertus, atrodo paprasta ir itin žemiška: joje susiduria du akustiniai instrumentai, kurie kalbasi. Kita vertus, tai, kaip jie kalbasi, paremta ganėtinai laisvais improvizavimo principais, psichodelinio, progresyvaus roko aidais, eksperimentavimais, naujų sąskambių paieškomis, tad klausytojas gali išgirsti niekur negirdėtų dalykų, gali būti išneštas į neaplankytas teritorijas, iš kur staigiai sugrąžintas į žemišką artimą erdvę.

Ir štai po ilgų metų duetas pagaliau pasiryžo išleisti savo pirmąjį albumą. „Į šviesą“ – šeši instrumentiniai kūriniai, atspindintys būtent tą muzikinį dvilypumą, kai iš pažiūros įprasti dalykai savyje talpina neatvertus ir nepažįstamus horizontus. Albumo viršelį piešė Julija Fediajevaitė. Jį leidžia tarptautinė leidybos kompanija „Resonating Wood Recordings“ (Airija, Slovakija). Kompaktinius diskus galima įsigyti iš pačių muzikantų, taip pat pagrindinėse muzikos įrašų parduotuvėse. Taip pat albumą bus galima išgirsti internete (bandcamp, spotify, pakartot.lt).

Tuo pačiu „Working Hobo“ kviečia į albumo pristatymo koncertus: balandžio 20 d., 20.30 val., Vilniuje, „Paviljone“, balandžio 21 d., 20.00, Kaune, bare „Godo“. Taip pat juose gros muzikaliai besiskirianti, tačiau dvasia artima atlikėja Bloga Katė.