“Garsai suskamba kitaip” – naujame Ambulance On Fire albume

“Ambulance on Fire projektas mums – galimybė dirbti su kitais lietuvių kūrėjais” – nauju albumu “Morning Yoga Meditation” džiaugiasi autorės Jūra Elena Šedytė ir Mėta Gabrielė Pelegrimaitė. Balandžio 21-ąją jau trečiąjį dueto Ambulance On Fire leidinį išleis leidybinė įmonė FSS Recordings, kurį galima bus rasti visose skaitmeninėse muzikos transliavimo platformose ir beveik visose skaitmeninėse muzikos parduotuvėse užsienyje.

“Smagu, jog albumo viršelį mums sutiko sukurti Lina Disciplina, su įrašų technine dalimi dirbo Ignas Juzokas, be to jis prisidėjo prie muzikos prodiusavimo.” -, dalinasi duetas ir priduria: “Džiaugiamės, jog muzika turi galią pritraukti panašiai mąstančius ir jaučiančius žmones ir kurti tvirtus draugystės bei kūrybinius ryšius.” Dueto autorės ir atlikėjos praėjusiais metais prisistatė debiutiniame mini albumu tuo pačiu pavadinimu “Ambulance On Fire”, kuris iškart buvo pastebėtas ir sulaukė daug teigiamų atsiliepimų ypač lietuvių alternatyvioj scenoj. Per metus merginų duetas spėjo užkariauti Loftas Fest, Yaga Gathering, Druskomanija ir kitų festivalių lankytojų širdis, o kovo mėnesį išleido singlą “Churches”.

“Mudvi abi esame itin jautrios vidinėms įtampoms, aplinkos keliamam spaudimui, bet manau, kad tai savotiškas privalumas. Šie dalykai atsispindi kūryboje – gimsta tekstai apie vidinius išgyvenimus, muzika padeda perteikti emocinį spektrą nuo švelnaus trapumo iki užslėptos vidinės agresijos.” Būtina paminėti, jog svarbus dueto bruožas – nuodugnios savitų tembrų, tekstų ir muzikos struktūrų derinių paieškos. Tai atspindi jų siekį atsikratyti žanrinio muzikos stereotipizavimo bei norą pradėti muziką vertinti ir analizuoti kitomis apibūdinimų kategorijomis. Juolab, kad jų pačių kuriamą muziką ne taip lengva apibūdinti įprastais žanrų ir stilių terminais. Albume būtent tai ir pasireiškia: kiekvienas kūrinys suskamba vis kitokiuose rėmuose, arba kaip tik stengtasi iš jų išlipti, bet tuo pačiu ir pristatoma originaliai skambanti muzika, apjungiant viską į vieną bendrą jausmą.

Ambulance On Fire albumą “Morning Yoga Meditation” publikuoja lietuvių leidybinė įmonė Future Sound Scientists (FSS Recordings), kuri glaustai bendradarbiauja su inovatyviais naujos kartos elektroninės muzikos profesionalais. Tarp jau išleistų kūrinių ar remiksų galima rasti metų elektroninės muzikos nominaciją nusinešusią Monikaze, taip pat nominantus Five Rituals, dažniau užsienyje besileidžiantį nenuoramą Roe Deers, improvizacijos virtuozus Quark Effect, ekspresyvųjį Onegin ir kitus rezonuojančius bei aktualius autorius bei atlikėjus iš Lietuvos.

Ambulance On Fire albumas “Morning Yoga Meditation” pasirodys balandžio 21-ąją, bet užsisakyti galima jau dabar, taip pat susipažinti su albumo viršeliu (autorė Lina Disciplina) bei kūriniu “Churches”. Dueto autorės nuoširdžiai dėkoja prisidėjusioms prie albumo gamybos Jurgai Sako, Santai Genevičiūtei, Monikai Jagusinskytei, bei klausytojams, kurie labai motyvuoja kurti, koncertuoti ir būti.

Albumą galima užsisakyti čia.