Kabloonak balandį pristatys jau antrą albumą šiemet

Balandžio mėnesį klausytojus pasieks naujas atlikėjo „Kabloonak“ mini albumas „Miniature“. Jame nugulusias dainas su gyva grupe muzikantas pristatys balandžio 27 d. Vilniuje.

Tai bus jau antras muzikanto išleistas EP metų bėgyje – darbas „Teach me“ pasirodė 2021 m. birželį. „Lyginant albumų skambesį „Teach me“ yra gerokai judresnis leidinys, tuo tarpu „Miniature“ tikslingai ramus, akustiškesnis. Man pačiam jis visiškai kitoks“, – sako „Kabloonak“.

Atlikėjas įsitikinęs, kad bus ir tokių, kam šis albumas pasirodys visiškai neaktualus. „Miniature“ nusprendžiau priglausti kompozicijų, kurios vis krisdavo iš konteksto ankstesniuose albumuose arba tiesiog savo prigimtimi skambėjo per daug fragmentiškai. Sakyčiau, tai bus mažiau kompromisinis albumėlis“, – pasakoja kūrėjas.

Albumas skaitmeninėse platformose klausytojus pasieks likus savaitei iki jo pristatymo koncerto. Prie „Miniature“ leidybos prisidėjo ir dalinai jį finansuoja asociacijos AGATA ir LATGA. Kaip ir ankstesni darbai, „Miniature“ bus išleistas po muzikos agentūros „Tilto namai“ stogu.

Atlikėjas prasitaria, kad neatsitiktinai pristatyti savo naują mini albumą pasirinko teatro prožektorių šviesoje, Menų spaustuvės scenoje: „Tarp arenų ir barų aukso viduriukas yra teatro scenos. O muzika, skambanti teatro atmosferoje, tikriausiai – sentimentas, įsirėžęs iš paauglystės, kai turėdami vieną akreditaciją su draugais prasmukdavom į džiazo festivalio koncertus rusų dramos teatre. Ten išgirsta labai daug geros muzikos.“

Balandžio 27 d. Vilniuje, Menų spaustuvėje vyksiantis „Kabloonak“ koncertas jau kurį laiką yra kruopščiai planuojamas: „Norėjau ne tik paleisti albumą į internetinę erdvę, bet ir deramai jį sugroti, tad pristatysim visas naujas dainas ir judėsim retrospektyviai atgaline tvarka, pereidami į EP „Teach me“ ir žinoma, sugrodami populiariausius „Kabloonak“ šlagerius.

Koncerto metu prie jau pažįstamų muzikantų Šaruko ir Manto Joneikių, Alano Gurino ir Augusto Barono prisijungs saksofonistas Danielius Pancerovas.

Albumo pristatymo koncertas balandžio 27 d. Vilniuje: https://www.facebook.com/events/4978229418935264

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/kabloonak–miniature–albumo-pristatymas-354521/

Kabloonak internete: https://www.facebook.com/kabloonakmusic/