Trijų šalių kūrėjų eksperimentas: kontaktai ir vibracijos

Provokuojančios naujos muzikos renginių serija Kontaktas pristato pirmąjį šio sezono renginį – koncertą Vibrance, vyksiantį jau rugsėjo 24 dieną, 20:00 valandą galerijoje Arka (Aušros Vartų g. 7). Eksperimente, tyrinėjančiame gyvos elektronikos ir įvairių objektų skleidžiamos vibracijos derinį, pasirodys žymus šveicarų šiuolaikinės muzikos kolektyvas “Input Duo”.

Vibrance – tai bendras pirmą kartą Lietuvoje pasirodančių “Input Duo”, Lietuvos menininkų Augustės Vickunaitės, Tado Stalygos bei Italijos kompozitorių Luca Guidarini ir Alessandro Perini darbas. Skirtingos stilistikos kūrėjai susitinka išskirtiniam pasirodymui, kurį išgirsti gyvai klausytojai galės tik vieną kartą. Atlikėjai, atsisakę visų tradicinių instrumentų, bet įgalinę savo fizinius kūnus bei jų judėjimą kaip muzikos elementus, tampa mediumu, leidžiančiu šioms vibracijoms sklisti.

Pasirodymo konceptas remiasi filosofine antropocentrizmo pasaulėžiūra, teigiančia, jog žmogus yra reikšmingiausia būtybė visatoje, o pasaulis yra vertinamas remiantis žmogiškomis vertybėmis ir patirtimis. Renginio metu nebus naudojami klasikiniai instrumentai, klausytojams bus suteikta galimybė pajusti skirtingų šaltinių kuriamas vibracijas, pasinerti į santykį tarp skirtingų objektų, atlikėjų ir garsų.

Koncerte pasirodys kolektyvas “Input Duo”, suburtas Alberto Anhaus ir Núria Carbó, įsikūręs Berne, Šveicarijoje, siekia ieškoti naujų muzikos išraiškos būdų, derindamas elektroninius prietaisus, mechaninius objektus ir neįprastus instrumentus. Kolektyvas pristato multimedijų pasirodymus, pagrįstus vaizdo, šviesos ir elektronikos sąveika, ir kuria universalius ir logistiškai patogius projektus, kurie tiktų šiuolaikiniam sparčiai besikeičiančiam, ekspansyviam pasauliui.

KONTAKTAS – tai provokuojančios naujos muzikos renginių serija, kurioje skamba įdomiausi šių dienų kompozitoriai ir atlikėjai. Čia pristatomi nauji kūriniai, o ypatingą reikšmę turi kūrybiniai procesai, apimantys kompozitorių ir atlikėjų bendradarbiavimą. Abi pusės kviečiamos eksperimentuoti, ieškoti naujų instrumentų raiškos būdų ir permąstyti savo kūrybines nuostatas.

Daugiau informacijos apie renginį galite rasti Facebook puslapyje Kontaktas ir www.kontaktasvnems.com. Bilietus platina tickets.paysera.com.