“Loftas Fest” 2022: Ką pamatyti būtina? 10 rekomendacijų

Didžiausias nemokamas miesto muzikos ir menų festivalis sostinėje – „Loftas Fest“ prasideda jau šiandien. Ateinančias keturias dienas ir naktis, iki pat sekmadienio vakaro sostinės gyventojų ir svečių Naujamiestyje, buvusios gamyklos „Elfa“ teritorijoje lauks net septynios scenos, kuriose pasirodys beveik 100 atlikėjų iš įvairiausių užsienio šalių bei, žinoma, Lietuvos, vyks 15 meninių pasirodymų bei įvairaus žanro spektaklių.

Išduosime paslaptį: festivalio metu bus surengtas slaptas performansas, kurį surasti pasiseks tik patiems žingeidžiausiems renginio lankytojams. Tarp žmonių sukiosis improvizacinis gatvės teatras, stebins įspūdingos meninės instaliacijos. Kaip tokioje pasirodymų gausoje nepasiklysti ir iš „Loftas Fest“ išsinešti neišdildomus įspūdžius? Organizatoriai pateikia dešimt asmeninių rekomendacijų:

  1. Į „Loftas Fest“ atvykite kuo anksčiau. Įspūdingi muzikiniai pasirodymai bei garsūs atlikėjai prasideda kartu su festivaliu. Dar vienas pliusas – atvykus anksčiau gali pavykti išvengti eilių. Uždelsus dėl lankytojų gausos atsiranda rizika į jį nepatekti, jei teritorijoje tuo pat metu bus pernelyg daug žmonių.
  1. Vienas iš įsibėgėjančio „Loftas Fest“ perliukų – „Keista Bjauri Žuvis“. Tai grupė savo darnia būgnų ritmų ir elektroninių garsų sinteze apkerėjusi ir muzikos inkubatoriaus „Novus“ komisiją, ir žiūrovus, bei minėtame konkurse užėmusi pirmąją vietą. Laikas: ketvirtadienis, rugsėjo 8 d., 19:30 val.
  1. Tikra laiko mašina, perkelsianti tiesiai į 2000-uosius. Į sceną po daugelio metų sugrįš grupė “Requiem” su Tomu Krivicku-Psichu priešakyje. Jie jau daugelį metų nerengė pasirodymų didelėse sostinės scenose, todėl bus galimybė išgirsti geriausias jų dainas. Laikas: ketvirtadienis, rugsėjo 8 d., 20:30 val.
  1. Nepraleiskite progos pažinti Sakartvelo skambesį kartu su dėka “viral video” socialiniuose tinkluose žaibiškai išpopuliarėjusios folk merginų grupės iš Tbilisio „Trio Mandili“. Ar esate girdėję polifoninį dainavimą, kurį akomponuoja tradicinis styginis instrumentas Panduri? Laikas: penktadienis, rugsėjo 9 d., 19:15 val.
  1. Ypatinga dovana mėgstantiems latino muziką ir šokius – pasaulyje gerai žinomo DJ Jalo Nuñez Del Prado muzikinis pasirodymas. Madride gyvenantis kūrėjas, save vadinantis muzikos archeologu, yra šokdinęs publiką didžiausiuose Europos klubuose. Jis pažadėjo surengti nepamirštamą istorinių latino garsų kelionę ir „Loftas Fest“ metu. Laikas: penktadienis, rugsėjo 9 d., 02:00 val.
  1. Muzikantas ir festivalio organizatorius V.Diawara primygtinai rekomenduoja nepraleisti R&B ir hiphopo grupės iš Ukrainos FO SHO pasirodymo. Ryškios ir susimąstyti priverčiančios tiesos ieškotojos surengs trankų, o kartu ir jautriausias socialines temas paliečiantį koncertą. Trijų žavių etiopiško kraujo turinčių seserų iš Kijevo pasirodymas sukels jausmų net ir tiems, kurie turi abejonių dėl repo ar R&B. Laikas: šeštadienis, rugsėjo 10 d., 20:00 val.
  2. Legendinis „Freestyle MC Battle“. Repo dvikovose apie Vilniaus miestą improvizuos kūrybingiausi šalies reperiai: Jama, Banginis, Sania ir Kamuza. Laikas: šeštadienis, rugsėjo 10d., 21:00 val.
  3. Dar viena rekomendacija: MMLAB – Meno ir mokslo laboratorija, spektaklis ,,Šokis objektui ir vaikui”. Kodėl dėl vaikų turėjimo ar neturėjimo privalome teisintis visuomenei? Įspūdingas, akiratį praplėsiantis pasirodymas apie dabartines ribas ir jų praplėtimą. Laikas: sekmadienis, rugsėjo 11 d., 17:00 val.
  4. Itin konceptualus, žiūrovams padovanosiantis įspūdingą muzikos ir vaizdo dermę, šiuolaikinio ansamblio “Synaesthesis” pasirodymas. Ši komanda garsėja savo plačiu matymu: jie rūpinasi koncerto patirties visuma ir garsėja sugebėjimu sulydyti net ir sunkiausiai suderinamus kūrinius. Laikas: sekmadienis, rugsėjo 11 d., 19:45 val.
  5. Palaikom Ukrainą! Festivalį uždarys įspūdingas ukrainiečių Ska pankrokerių pasirodymas Zhadan I Sobaki. Laikas: sekmadienis, rugsėjo 11 d., 21:00 val.

Festivalio teritorijoje veiks maisto zona, įsikurs „Be Safe Lab“ edukacinė iniciatyva bei daugelis kitų veiklų. Šiame festivalyje laukiami ir vaikai, ir keturkojai svečiai.

Visa programa.

Registracija