„Mekas and The Soul Brother“ plečia meno ir muzikos derinį

Žinomas Lietuvos DJ-us, muzikos kūrėjas bei hiphopo grupės „G&G Sindikatas“ narys DJ Mamania sėkmingai įgyvendino vieną iš savo sumanymų – Vilniuje, po Liubarto tiltu suorganizavo „niujorkietiška“ dvasia pasižymėjusį renginį „Mekas and The Soul Brother“.

Tai buvo vizualinių menų ir muzikos derinys, apjungęs žinomo lietuvių kilmės kino kūrėjo Jono Meko bei hiphopo muzikos prodiuserio Pete Rock kūrinius.

„Viskas pavyko tikrai gerai. Turėjome video, garso ir šviesų elementus, bet visas personalas sudirbo puikiai. Smagu, jog viskas buvo padaryta taip, kad visiems būtų patogu. Neries krantine, kaip įprasta, žmonės bėgiojo, važinėjo dviračiais, vaikščiojo, todėl viskas buvo padaryta taip, kad jiems renginys netrukdytų“, – prisiminė DJ Mamania.

Nemažai žmonių, atsitiktinai pastebėję renginį, ne tik juo susidomėjo, bet ir jame pasiliko iki pat pabaigos.

Du visiškai skirtingų krypčių kūrėjus vienijo Niujorkas – šiame didmiestyje ilgus metus gyveno J. Mekas, o iš jo yra kilęs Pete Rock.

Savotiškai renginį „papuošė“ lietus, kuris pliaupė apie pusę viso pasirodymo. Visgi Liubarto tiltas suteikė reikalingą pastogę ir lietus žmonėms beveik netrukdė mėgautis šiuo projektu.

Jono Meko filmai yra savotiški. Juose yra labai daug besikeičiančių vaizdų. Tai buvo šioks toks iššūkis rengiant vizualizaciją.

„Bandžiau J. Meko filmus šiek tiek suschematizuoti. Ėmiau filmo daleles ir dėliojau jas su Pete Rock muzika. Kiekvienam kūriniui dariau atskirą vaizdo klipą. Tas užtruko ir pareikalavo nemažai darbo, bet toks konceptas ir buvo – norėjau eiliniams žmonėms parodyti J. Meko kūrybą suprantamesne kalba arba dėlione. Man tas labiausiai ir patiko – prie muzikos nuotaikos parinkti tinkamus vaizdus“, – kalbėjo DJ Mamania.

Per dvi valandas po Liubarto tiltu buvo sugrota beveik 60 muzikos prodiuserio Pete Rock kūrinių. Kiekvieno iš jų metu dideliame ekrane buvo atvaizduoti Jono Meko filmų fragmentai.

Žmonės po renginio negailėjo liaupsių šiam projektui. Pats DJ Mamania sako, kad savo akimis matė, kaip žmonės įsiliejo į kūrinius ir atidžiai stebėjo, pavyzdžiui, kaip šoko balerina, kaip Johnas Lennonas žaidė krepšinį su džiazo atlikėju Miles Davis. Žiūrovai taip pat akcentavo dailininką Salvadorą Dali, kuriam buvo skirtas visas kūrinys.

Šis renginys taip pat simboliškai paminėjo dvi gražias sukaktis. Vilnius pasitinka 700-ąjį gimtadienį, o jau netrukus bus minimos J. Meko 100-osios gimimo metinės.

DJ Mamania neslepia, po šio renginio jam norisi, kad projektas turėtų tęstinumą. Jis norėtų patobulinti šią iniciatyvą, kad ji išplistų dar plačiau. DJ-aus teigimu, „Mekas and The Soul Brother“ renginyje šįkart apsilankė daugiau hiphopo muzikos gerbėjų nei Jono Meko kūrybos mėgėjų.

„Jono Meko ir nekomercinio kino gerbėjus dar galima labiau įtraukti į tokį projektą. Norisi, kad daugiau meno žmonių tą pamatytų. Dėl to manau, kad šią idėją galima puoselėti toliau, o šį renginį ateityje išvys dar daugiau žmonių“, – vylėsi DJ Mamania.

Šis projektas yra Vilniaus 700-ojo jubiliejaus programos dalis.

Sužinokite daugiau www.700vilnius.lt