Vilniuje pavasarį lankysis metalo muzikos meistrai Igorrr ir Amenra

Unikalūs metalo vardai „Igorrr“, „Amenra“, „Der Weg Einer Freiheit“ ir „Hangman’s Chair“ atvyksta į Lietuvą. „Distortion 2023“ turo metu sunkiosios muzikos atlikėjai menų fabriką „Loftas“ Vilniuje aplankys balandžio 1 dieną.

Sunku būtų pasakyti, kokį muzikos žanrą įkūnija sceniniu vardu „Igorrr“ prisistatantis multiinstrumentalistas Gautier Serre. Tačiau šį breakcore ir avangardinio metalo projektą jis neabejotinai pavertė vienu keisčiausių Prancūzijos eksporto produktų, žinomu dėl savo eklektiško muzikos žanrų hibrido.

„Tiesiog noriu kurti muziką, kurią mėgstu, neklausdamas savęs, ar ji bus per daug sudėtinga, ar per daug nutolusi nuo to, kas patinka žmonėms. Noriu kurti muziką, kuri man turi prasmę, be jokių apribojimų, tarsi didelį vakarėlį, kuriame metalistai, elektronikos maniakai, klasikinės ir barokinės muzikos gerbėjai, kurie susivieniję į vieną būrį, išgauna tai, kas geriausia iš kiekvieno žanro“, – sako Gautier Serre.

Belgijos ekstremalaus metalo grupė „Amenra“ taip pat žinoma kaip žanro revoliucijai vadovaujantis kolektyvas. Tiek eksperimentinė ir atmosferiška, kiek ir neįtikėtinai sunki, „Amenra“ kuria ekstatišką, savitą ir ambicingą metalą, paremtą doom, sludge, post metal ir hardcore punk muzikos žanrais. Šis žanrų junginys bei gebėjimas atkurti senovinių apeigų aurą, gyvuose grupės pasirodymuose įtraukia ir hipnotizuoja.

Kartu su „Igorrr“ ir „Amenra“ po Europą turuoja ir „Der Weg Einer Freiheit“ bei „Hangman’s Chair“.

„Der Weg Einer Freiheit“ yra daugiau nei tik juodasis metalas – tai juodasis metalas su pulsuojančiais ritmais, kurį gaubia egzistenciniai apmąstymai. Grupė iš Vokietijos geba savo skambesiu nukelti į bauginančias vietas, kurios gali būti tiek pat giliai gražios, kiek ir keliančios šiurpą.

„Hangman’s Chair“ – grupė, išmananti savo amatą ir ne vienerius metus jį tobulinanti. Iš romantiškiausio pasaulio miesto – Paryžiaus – priemiesčių kilusi doom metalo grupė, kurianti shoegaze ir metalo hibridą. Jie meistriškai naudoja doom metalo rifų ir nuotaikingos post-punk atmosferos mišinį, puikiai perteikdami artėjančios mirties baimę.

Agentūros „Facial Tumour Booking“ ir „Damn.Loud“ suvienijo jėgas ir kviečia į unikalią sunkiosios muzikos patirtį bei keturių grupių sintezę balandžio 1 dieną, menų fabrike „Loftas“. Bilietus platina „Fienta”.