Pirmasis Vecera koziris “Fragile Novelty” iš naujo albumo

Elektroninės muzikos autorius ir atlikėjas Vecera (tikras vardas Paulius Večeris) atidengia pirmąjį savo kozirį ir pristato pirmąjį singlą “Fragile Novelty” iš dar šiemet pasirodysiančio albumo “Explicit Love”.

Albumo kūrybiniame procese autorius smarkiai naudojo garsus, įrašytus toje aplinkoje, kurioje kūrė, kas puikiai girdisi ir pirmame single “Fragile Novelty”. Šis singlas yra pirmasis iš keturių būsimų singlų, po kurių galiausiai pasirodys visas albumas vėliau šiais metais po FSS Recordings vėliava. Paulius – profesionalus kompozitorius akademinėje aplinkoje, nors jo solinis projektas „Večera“ stilistiškai kiek nutolęs nuo akademinės muzikos formato. Čia susijungia akademinės kompozicijos žinios su ausį traukiančiu vokalu ir savo stiliaus bei garso dizaino pojūčiu, kad sukurtų unikalų skambesį, svyruojantį tarp R&B, IDM, House, Jazz ar Indie.

Singlą publikavo lietuvių leidybinė įmonė Future Sound Scientists (FSS Recordings), kuri glaustai bendradarbiauja su inovatyviais naujos kartos elektroninės muzikos profesionalais. Tarp jau išleistų kūrinių ar remiksų galima rasti metų elektroninės muzikos nominaciją nusinešusią Monikaze, taip pat nominantus Five Rituals, dažniau užsienyje besileidžiantį nenuoramą Roe Deers, improvizacijos virtuozus Quark Effect, ekspresyvųjį Onegin ir kitus rezonuojančius bei aktualius autorius ir atlikėjus iš Lietuvos.

Vecera “Fragile Novelty” pasirodė rugsėjo 29-ąją, jį galima rasti visose skaitmeninėse muzikos transliavimo platformose ir beveik visose skaitmeninėse muzikos parduotuvėse visame pasaulyje.