Prancūzai Phoenix vasarą naują albumą pristatys Lukiškių kalėjime

Šaldome šampaną ir artiname vasarą. Prancūzų indie muzikos žvaigždės „Phoenix“ įsirašys Vilnių ir naują Lukiškių kalėjimo versiją į savo biografiją. Seniai norėti ir sapnuoti prancūzų muzikantai yra tikri vasaros festivalių favoritai, indie sceną pakeitę sunkiasvoriai ir „Grammy“ statulėlės laimėtojai. Kitą vasarą jie aplankys Baltijos šalis ir pristatys naujausią savo albumą „Alpha Zulu“, kurį įrašė Luvro muziejuje Paryžiuje.

Paskelbta, kad birželio 5 d. „Phoenix“ Vilniuje dovanos tikrą muzikinę šventę ir surengs klasišką pasirodymą atgaivintame Lukiškių kalėjime. Jie verti pažinties ir tokio didelio koncerto unikaliame paveldo objekte, kurio ašis šiandien – muzika ir kultūra. Jie taip pat birželio 6 d. surengs pasirodymą magiškoje Siguldos pilyje. Tuo rūpinasi muzikos agentūra „8 Days A Week”.

Išankstiniai koncerto reikalai

Pirmieji bilietai visada pigiau! Žanro klasika – pigiausių užteks greičiausiems. Prisiekę „Phoenix“ fanai ir patys nekantriausi jau nuo lapkričio 17 d. 10 val. ryto galės bilietus įsigyti pigiau. Oficiali prekyba bilietais prasideda lapkričio 21 dieną 10 val. ryto. Jais, kaip visada, prekiaus „Bilietai LT“. Latvijoje tuo rūpinasi „Bilesu Serviss“. Netaupykite, bet sutaupykite! Parašykite „8 Days A Week“ žinutę feisbuke arba adresu www.8dw.lt, gaukite specialų kodą ir sutaupykite.

Prancūzų viešnagė Baltijos šalyse yra dar vienas didelis „8 Days A Week“ pasiekimas. „Phoenix“ neabejotinai yra viena kiečiausių ir įtakingiausių šio amžiaus indie muzikos grupių. Jie pakeitė visą indie sceną, įkvėpė daug kitų grupių ir visada yra on top. Jie nepavaldūs nei laikui, nei žanrams ir pagaliau grįžta į didžiąsias scenas ir grojaraščius. Geras grupės bičiulis ir „Daft Punk“ narys Thomas Bangalteris talkino jiems studijoje ir prodiusavo naujausią grupės darbą, o pats albumas buvo įrašytas Luvro muziejuje Paryžiuje. Kokia dar grupė gali tuo pasigirti šiandien?

Apie „Phoenix“

„Phoenix“ kūryba ir idėjos leido paryžiečiams galingai įsitvirtinti 2000-tųjų pradžios scenoje. „Phoenix“ nariai – vokalistas Thomas Marsas, gitaristai ir broliai Laurentas Brancowitzas ir Christianas Mazzalai ir bosistas-klavišininkas Deckas D’arcy susipažino būdami berniukais didingame Versalyje, kur juos siejo meilė tokiems roko veteranams kaip „Pixies“ ir „Sex Pistols“. Visi melomanai prisimena jų debiutą „United“, kuris sėkmingai suklijavo juos kaip grupę ir išskyrė „Phoenix“ iš kitų.

Santykis augo ir stiprėjo, o grupės kūryba visada buvo orientuota į jų pačių draugystę ir gerą laiką kartu. Muziką ketvertas visada vertino kaip galimybę susiburti draugams ir mylimiesiems. Praėjo daugiau nei 20 metų, o jų draugystė ir muzikoje, ir gyvenime yra pavydėtina. Jie visada viską daro kartu ir tai yra dar viena priežastis, kodėl „Phoenix“ yra tokie geri ir tikra grupė. Jokių pykčių, jokių nesąmonių ar dramų, tik muzika.

Nuo pat jų debiuto pradžios buvo aišku, kad prancūzų muzika pritaikyta prakaituotiems vakarėliams koncertų salėse ir didžiosioms festivalių scenoms – nuo „Coachellos“ iki „Glastonburio“. Kada „Phoenix“ grojo legendinėje „Madison Square Garden“ arenoje, viena scena su jais dalinosi ir jungtinį pasirodymą surengė jau minėti ir karjerą pabaigę koncerto svečiai „Daft Punk“.

Iš tiesų, kai 2009 m. pasirodė albumas „Wolfgang Amadeus Phoenix“, jie tapo viena didžiausių praėjusio dešimtmečių grupių. Ne be reikalo – „Lisztomania“, „1901“ ar „Rome“ grojaraščiuose sukasi iki šiol, o albumas uždirbo jiems „Grammy“ statulėlę kaip geriausias alternatyvus albumas. Tai rinkinys, kuris savu laiku pakeitė daugumos mūsų gyvenimus ir įgarsino ne vieną etapą. Labai daug kitų grupių bandė atkartoti šį albumą ir jo sėkmę, bet nei vienai iki šiol nepavyko.

„Jie yra geriausia šio amžiaus grupė“, – teigia ilgametis kolega ir „Vampire Weekend“ lyderis Ezra Koeningas, kuris paskolino savo balsą ir kūriniui „Tonight“ iš naujo albumo. „Phoenix“ kūryba ilgaamžė, nesustojanti, jie patys vis dar daro įtaką visai popkultūrai. Septintasis pandemijos viduryje Luvro muziejuje įrašytas „Alpha Zulu“ yra geras jų šlovės pavyzdys, įkvėptas gyvenimo ir aplink esančių istorinių meno kūrinių. Ar gali būti kas nors dar labiau prancūziškiau už tikrą prancūzų grupę svarbiausiame Prancūzijos kultūros pastate. Ikoniška.

Pasak kritikų, šis rinkinys yra viskas, ką „Phoenix“ daro geriausiai: su tik jiems būdingu lengvumu ir estetika. Smagus, bet tuo pačiu gylio pilnas įrašas atspindi nuolatinį grupės gyvybingumą ir norą sukurti kažką naujo. „Phoenix“ meistriškai supina šviesos ir tamsos elementus. Jie jau seniai skambėjo taip laisvai, tuo pačiu mesdami iššūkį klausytojui kiekviename žingsnyje.

Melodijos, kokybė, nuotaika ir skambesys tikrai leis „Alpha Zulu“ tapti vienu geriausių šių metų albumų. Šis albumas puikiai buvo sutiktas ir Lietuvoje. Radijo stotis LRT Opus visai neseniai jį suko savo grojaraščiuose ir paskelbė savaitės albumu. Prie jo prisidėjo legendinių „Daft Punk“ narys Thomas Bangalteris, kuris padėjo prancūzams po tragiškos kolegos ir prodiuserio Philippe Zdaro („Cassius“) žūties 2019-taisias. Šis albumas iš dalies – dedikacija jam ir jo draugystei. Albumo pavadinimo istorija irgi neeilinė – kartą grupės lyderis Thomas Marsas, kurio gyvenimo moteris ir žmona yra pati Sofia Coppola, skrido privačiu lėktuvu ir patyrė turbulenciją audros metu, o pilotas tuo metu šaukė „Alpha Zulu!“ per lėktuvo radiją. Taip atsirado albumo pavadinimas ir pradinė jo idėja.

Gyvi „Phoenix“ pasirodymai yra kažkas tokio. Pailsėję per pandemiją, dabar savo koncertais jie vėl mezga ryšį su gerbėjais, kurie prancūzų ilgai laukė. Ketvertas dabar atiduoda viską, ką turi ir iš naujo mėgaujasi kiekviena akimirka scenoje. Šiame ture jie naudoja labai efektingą scenografiją, kuri kiekvieną kūrinį nukelia į kitą teatro sceną. Jie kaip vynas – su metais vis geresni. Naujausias jų albumas yra lyg opera ir vertas perklausos nuo pradžios iki pabaigos. Pagaliau galėsite „Phoenix“ muzikos gyvastį patirti gyvai. Juos pamatyti būtina kiekvienam indie muzikos mylėtojui. Galim tik įsivaizduoti, kaip jie galingai skambės gyvai Lukiškių kalėjime ar Siguldos pilyje. Bus daug erdvės nostalgijai ir geriausiems prisiminimams.

After Midnight“ iš naujo albumo

Nuorodos:

https://wearephoenix.com

https://twitter.com/wearephoenix

https://www.facebook.com/wearephoenix

https://www.youtube.com/user/welovephoenix

https://www.instagram.com/wearephoenix