AAT pristato eksperimentinės muzikos festivalį “technē’22”

Lapkričio 25-27 dienomis Artūro Areimos teatro erdvėje įvyks eksperimentinės muzikos festivalis Festivalis “technē’22”. Festivalį jau antrus metus organizuoja AAT trupės ilgametė narė, aktorė-kompozitorė Monika Poderytė. Pirmasis, 2021 m. vykęs eksperimentinės muzikos / meno renginių ciklas sulaukė ne tik jau pažįstamos teatro auditorijos dėmesio, tačiau ir vietinės, Baltupių rajono publikos. Apie festivalį rašė ne vienas menų dienraštis, muzikos pasirodymus aplankė daugiau nei 200 žiūrovų / klausytojų.

Jau trejus metus Baltupiuose įsikūręs Artūro Areimos teatras nuolat siekia pristatyti ne tik išbaigtus teatro kūrinius, tačiau ir alternatyvius šiuolaikinio meno renginius, edukuoti jaunus teatro žiūrovus ar muzikos klausytojus bei suteikti erdvę jauniems, perspektyviems menininkams pristatyti savo kūrybą. Pagrindinė “technē” idėja – supažindinti klausytojus su skirtingomis muzikos kūrimo ir atlikimo formomis, žanrais, muzikos kūrimo technikomis, plėsti požiūrį į muziką, į jos suvokimą, supažindinti klausytojus ir žiūrovus su šiandieninės muzikos raiškos galimybėmis, muzikos kūrimo bei atlikimo technika, jos specifika; padėti atrasti naujus muzikos pritaikymo būdus kituose šiuolaikinio meno žanruose.

Vienas iš pagrindinių festivalio tikslų – pristatyti šiuolaikinę eksperimentinę muziką kuo platesnei auditorijai, tad visi festivalio renginiai – nemokami.

Šių metų festivalio programos dalyviai – Daina Dieva, Gabrielė Griciūtė ir Andrius Mackevičius, 7_lash (Andrius Kairys), Agnés M (Agnė Matulevičiūtė), makbet (Monika Poderytė ir Marijus Mažūnas).

Renginių programa

LAPKRIČIO 25 D. 19:30 val.

makbet – “saddest songs on earth”

Trukmė – 50 min

makbet – Monika Poderytė ir Marijus Mažūnas. Duetas pradeda savo kelionę pirmuoju gyvu pasirodymu festivalyje. Dar tebeieškantys savo linijos ir savo garso, šiuo debiutu užčiuops elektroninės, vokalinės-eksperimentinės muzikos garsus “liūdniausiomis dainomis žemėje”.

Renginys nemokamas, būtina registracija: https://forms.gle/Bti7FjRQYUZ361Wb9

LAPKRIČIO 26 D. 16:00 val.

Daina Dieva

Trukmė – 40 min

Daina Pupkevičiūtė – Nuo 2008 m. kurianti Daina Dieva yra gyvai grojusi festivaliuose Wroclaw Industrial, Skanu Mežs, Zemlika, Tundra, Kupolės, Mėnuo Juodaragis ir nedideliuose jaukiuose renginiuose Europoje. Per šį laiką ji išleido 9 albumus, iš kurių du – kolaboracijos. Jos kūriniai rado vietą įvairiose kompiliacijose, o balsas – draugų ir bendražygių garsiniuose darbuose. Bendradarbiavimo procesus laikanti tiek iššūkiais, tiek pamokomis, ji kuria instaliacijoms, performansams, teatrui ir šiuolaikiniam šokiui.

Daina savo kūrybinę ir tiriamąją veiklą plėtoja garso ir antropologijos sandūroje, perpindama metodus ir teorines prieigas. Jos dėmesio lauke – įsiklausymas ir girdėjimas, gedulas ir gedėjimas, gamtinio pasaulio nutilimas augančiame antropogeniniame triukšme ir katastrofa.

Daugiau apie atlikėją : dainadieva.bandcamp.com

Renginys nemokamas, būtina registracija: https://forms.gle/vCdyKSL9fiW5P1LHA

LAPKRIČIO 26 D. 19:30 val.

Gabrielė Griciūtė ir Andrius Mackevičius

Trukmė – 30 min

Visai neseniai išleidę debiutinį Ymi albumą pavadinimu Black Heart, duo Gabrielė Griciūtė ir Andrius Mackevičius jau su naujais eksperimentais keliauja toliau. Elektronika, aplinkos įrašai, naujos melodijos ir tekstai. Įkvėpti šviežiai baigtų garso meno studijų, aktyvių metų rašant muziką ir kuriant garso dizainą filmams,bei video žaidimams – Andrius ir Gabrielė po ilgų metų pertraukos grįžta groti gyvai.

Daugiau apie atlikėjus: https://www.facebook.com/ymimusicofficial

Renginys nemokamas, būtina registracija: https://forms.gle/iWGrb1TK2JDJHwuo9

LAPKRIČIO 27 D. 16:00 val.

7_lash

Trukmė – 60 min

Po 7_lash slapyvardžiu – jau puikiai AAT publikai žinomas menininkas, kompozitorius Andrius Kairys. Savo naujoje programoje “period.” jis kviečia pasiklausyti muzikinių takelių, kurie buvo atrasti gausiai pasitelkiant tokius įrankius, kaip mikrotonalika, poliritmika ir polimetrija. Panašiai, kaip ir prieš metus pristatytoje programoje “Heliocentric”, čia vėl bandoma apjungti mokslą ir muziką, šįkart inspiracijai pasitelkiant cheminius elementus bei jų savybes. Kūrinys “period.” gali kiek priminti ir šiuolaikinį pasaulį, kur kolektyviškumas ir individualumas savaip susilieja aiškiai išreikštų taisyklių fone. Griežtai ir tvarkingai rutinai esant siektinumu, kiekvienas tampame savitais, pasikartojančiais motyvais, ciklais. Pastariesiems reaguojant tarpusavy vienais atvejais patiriame disonanso jausmą, o kitais susiliejame ir tampame tarsi vienu organizmu. “period.” – tarp chaoso ir tvarkos, tarp taisyklių ir eksperimento.

Renginys nemokamas, būtina registracija: https://forms.gle/MkK6wnJjious469Q9

LAPKRIČIO 27 D. 19:30 val.

Agnés M

Trukmė – 50 min

Agnė Matulevičiūtė – viena žinomiausių Lietuvos jaunųjų kompozitorių bei atlikėjų. Kuria muziką kino filmams bei teatro spektakliams. Už muziką filme „Izaokas“ apdovanota „Sidabrine Gerve“ už geriausią kompozitoriaus darbą. Visai neseniai išleidusį savo debiutinį albumą „Synth Porn“, tuo pačiu pavadinimu atlikėja tarptautiniame „Sirenos“ teatro festivalyje pristatė ir performansą, transliuotą internetu net kelias dienas. Agnės kūryba išsiskiria muzikiniu vizualumu, didžiuliu dėmesiu detalėms, gebėjimu jungti skirtingas medijas, muzikos stilius bei atlikimo būdus. Agnė siekia daugiau eksperimentuoti su vizualiuoju bei garsiniu menu, perkelti kino muziką į teatrą ir atvirkščiai.

Daugiau apie atlikėją: https://soundcloud.com/aagnesm…

Renginys nemokamas, būtina registracija: https://forms.gle/D1TbrJohQUn47rcQA

PROGRAMĄ IR NAUJIENAS GALIMA SEKTI:

https://www.areimosteatras.lt/techne-22