Hiphopo legendos ONYX liaupsina Lietuvos publiką ir sugrįžta į Vilnių

Žodis – „legendinis“ dažnai įvairiausioms muzikos grupėms priskiriamas vien tik dėl skambesio, šįkart hiphopo grupę ONYX kaip nors kitaip įvardinti būtų sudėtinga. Šie tikrai legendiniai hiphopo muzikos atlikėjai trečią kartą atvyksta į Lietuvą ir jau gruodžio 16 dieną savo pasirodymą surengs, jiems jau puikiai pažįstamoje, menų fabriko „Loftas“ aikštelėje, kuri tikėtina ir šį kartą jų pasirodymo metu bus sausakimša.

„Muzikos užkulisiuose sklando legendos, kad būtent ši grupė po savo pirmojo koncerto Lofte, visiems užsienio hiphopo atlikėjams rekomendavo atvykti koncertuoti į Lietuvą, nes publika čia geriausia!,- prisiminimais dalinasi koncerto organizatorius Motiejus Degree Čaplikas. Įdomu ir tai, kad šie legendiniai amerikiečių atlikėjai daug bendradarbiauja ir su Europos kūrėjais bei prodiuseriais. Štai lietuvių atlikėjas Ironvytas, taip pat turi bendrą kūrinį su ONYX!

Kovingojo hardcore hiphopo pionieriams ONYX dar 1993 metais singlas „Slam“ užtikrino sėkmę ir išstūmė tuometinį debiutinį grupės albumą „Backdafucup“ į Amerikos klausomiausių kūrinių aukščiausias pozicijas. Ši sėkmė pagrindiniams grupėms nariams Sticky Fingaz bei Fredro Starr atverė ir galimybes darbuotis su tokiais repo grandais kaip DMX, M.O.P ar 50 Cent. Antrasis ONYX albumas „All We Got Iz Us“ ir jo singlas „Shut Em Down“ nugulė po Rum DMC grupės nario Jam Master Jay leidybinės kompanijos vėliava, o tolimesnė grupės istorija susidarė iš skirtingų etapų, kuriuose ir nenutrūkstamos šlovės akimirkos ir kolaboracijos su ne tik hiphopo muzikos atlikėjais, tokiais kaip Biohazard. ONYX yra išleidę 12 studijinių albumų, iš kurių net du nauji albumai pasirodė pastaraisiais metais, tai „Onyx Versus Everybody“ bei „World Take Over“.

ONYX į Lietuvą šįkart atveža su Lietuvos ir užsienio hiphopo atlikėjais dirbantys bei įvairiausius tokios muzikinės stilistikos koncertus bei „Freestyle MC Battle“ turnyrus organizuojantys – „Flow Music“. „Taip jau nutiko, kad pastarieji mėnesiai kupini hiphopo garsų! Praėjusią savaitę turėjome jau tradicija tapusį „Freestyle MC Battle“ turnyrą, o štai netrukus gruodžio 16-ąją Lofte sulauksime ir ONYX, kurie mano galva Lietuvai visada buvo ypatinga grupė. Vaikystėje puikiai atsimenu, nuo sostinės iki giliausių Lietuvos užkampių, sienas ar kiemo tvoras „papuoštais“ ONYX pikto veido logotipais. Ši grupė fanų išties turėjo visur, net neabejoju, kad jų turi ir dabar!,- pasakoja koncerto organizatorius bei „Flow Music“ įkūrėjas Motiejus Degree Čaplikas.

Kokių liaupsių verta publika susirinks šįkart, gyvai bus galima išvysti jau gruodžio 16 dieną, Lofte.