Radijas tavo telefone — startavo Radio Vilnius išmanioji programėlė

Internetinis bendruomenės radijas „Radio Vilnius” — nuo šiol arčiau ir patogiau. Padedama savivaldybės, išmaniąją telefono programėlę sukūrusi nekomercinė radijo stotis siekia, kad čia kuriamos laidos būtų dar lengviau prieinamos klausytojams.

Kūrybingų žmonių mėgstamame Ševčenkos Loftų kvartale, Vilniuje įsikūręs, visiems atviras „Radio Vilnius” jau beveik du metus kviečia tapti fiziniu ir virtualiu susitikimo tašku miesto gyventojams, jauniems muzikantams ir jau patyrusiems prodiuseriams, kultūrinių renginių kuratoriams bei Vilniaus miesto svečiams. Per šį laiką radijo stotis sugebėjo suburti virš 100 vedėjų bei sukurti beveik 1500 laidų, pilnų muzikos ir pokalbių.

„Šiuo metu siekiame, kad apie radijuje vykstančias laidas sužinotų ir jas pasiektų kuo daugiau žmonių. Sukaupėme nemažai turinio, o taip pat archyvą papuošė pokalbiai ir muzikinės laidos su įvairaus plauko žinomais veikėjais, įdomiausias miesto balsais ir

svečiais, kultūros vėliavnešiais. Internetinio radijo formatas leidžia neskubėti, atsiskleisti, tad tiek pokalbiai, tiek muzikinės laidos yra šiek tiek kitokios nei įprastose radijo stotyse — neformalesnės, atviresnės bei laisvesnės.”, — pasakoja Radio Vilnius įkūrėjai Kotryna Briedytė ir Manfredas Bajelis.

Neseniai pasirodžiusioje, kūrybininkės Stefanijos Jokštytės, fotografės Lauros Jaraminaitės ir dizainerio Edmundo Stundžiaus sukurtoje reklaminėje Radio Vilnius kampanijoje Vilniaus miesto praeiviams buvo pristatomos 8 pokalbių ir muzikinės laidos: rytinė Domo Raibio laida Mes jau dirbame, Vaiper Vitalijaus pokalbiai apie dabartinės lietuviškos muzikos skambiesio suformavimą Vritualas, šiuolaikinę madą ir meną aptarianti laida Puota, balsą tyrinėjanti Justinos Mykolaitytės laida Vox Vulgaris, Mariaus Čižausko pokalbių laida Suokalbis, muzikantus kalbinanti Domininko Kunčino žinomo Direktoriaus slapyvardžiu laida Kabinetas, kavos ir vinilinių plokštelių entuziasto Emanuelio Ryklio laida Lentius Inferius Mollius, Indrės Paužaitės elektroninės muzikos laida Indré, o taip pat skatinama atsisiųsti „Radio Vilnius” išmaniąją programėlę.

„Mobili aplikacija — didelis žingsnis radijui ir jo klausymosi įpročiams. Nuo šiol stotis yra dar arčiau jos klausytojų — telefone, yra patogesnė naudotis. Žinoma, nemokamai ir be reklamų.”, — komentuoja radijo įkūrėjai. Nekomercinė radijo stotis į eterį neįsileidžia reklamos ir išgyvena tik ją kuriančios bendruomenės dėka, kuri ir yra „Radio Vilnius” centrinė ašis.

Su programėlės reklamine kampanija pasirodė ir atviras šaukimas — kiekvienas miestietis gali tapti „Radio Vilnius“ programos dalyviu ir pasiūlyti laidą apie kultūrą, meną, muziką ar kita. Idėjų radijo stotis laukia adresu open@radiovilnius.lt

Radio Vilnius išmaniąją programėlę jau galima nemokamai atsisiųsti iš „Google Play“ („Android“) bei „AppStore“ („iOS“) parduotuvių.