Tryliktas „Opium club“ gimtadienis su Moxie ir I-F 

Gruodžio 16 – 17 dienomis melomanus ir šokėjus savaitgaliais į Islandijos gatvę vis traukianti naktinė institucija „Opium club” švenčia solidžią sukaktį. Šventinėje programoje — trys aukštai ir dvi dienos muzikos, gausus būrys rezidentų bei žymūs užsienio atlikėjai.

Tryliktą gimtadienį švenčiantis klubas turbūt galėtų būti tituluojamas seniausiu Lietuvoje, ir — bene daugiausiai pasiekusiu. „Opium club” apogėjų sąraše — daug nuopelnų naktinei kultūrai. Klubas tapo scena šimtams atlikėjų, surengė aibę renginių, pirmam kartui į Lietuvą atvežė „Boiler Room TV”, organizuoja festivalius „AlfaVilnius” ir „Ant Bangos”, į miestą pakvietė daugelį tarptautiniame muzikos pasaulyje iškilių vardų, kurių lūpose ši vieta įvardijama kaip vienas geriausių klubų pasaulyje, o, taip pat, pristato vietos atlikėjus užsienyje – turi savo seriją Berlyne įsikūrusiame „Salon zur wilden Renate” ir vitriną „Love International” festivalyje.

„Džiaugiamės, kad namais tapome ir užauginome ne vieną sėkmingą elektroninės muzikos vardą. Per 13 metų klubas subūrė ir didelę vietinių muzikos muzikos atlikėjų bei didžėjų bendruomenę, čia gimė daug kolaboracijų ir net miesto muzikos tendencijų, o klausytojai turėjo progą susipažinti su elektroninės muzikos įvairove.”, — pasakoja „Opium club” programos vadovas Vidmantas Čepkauskas. Pasveikinti savo darbovietės savaitgalį sugūžės jos nuolatiniai rezidentai — Aiste Regina, Clicklounge, Donatas Chipak, Gemayel, Hìldå, Mauras, Monika Seta, Mario Moretti, Patricia Kokett, Roe Deers, Sibilë, Tadas Quazar, Tumosa ir V.

Visuomet aktualius niūdienos vardus pritraukiančioje institucijoje gimtadienis — jokia išimtis. Penktadienio naktį čia pasirodys viena seniausių „NTS Radio” rezidenčių, „Essential Mix” „BBC 1” eteryje autorė, „On Loop” leidybinės kompanijos įkūrėja Moxie, kurią „Resident Advisor” platforma įtraukė į savo 1000 pasaulio geriausių didžėjų sąrašą. Taip pat, pasirodymus penktadienį surengs ir sparčiai kylantis lenkų prodiuseris Das Komplex ir „Multi Culti” leidybinės kompanijos vėliavnešys, „Datcha” klubo Monrealyje savininkas Thomas Von Party. Tuo tarpu, šeštadienio vakarą renginį vainikuos „elektro” muzikos žanro legenda tituluojamas olandas I-F.

Daugiau apie renginį informacijos rasite čia.