Duetas Abii grįžta ir pristato pirmąjį albumo singlą „Aequo Animo“

Po kelerių metų pertraukos grįžta duetas Abii ir pristato pirmąjį albumo singlą „Aequo Animo“. Kūrinys anonsuoja albumą „Metanoiia“ išeisiantį kovo 16 dieną.

„Pirmasis albumo singlas „Aequo Animo“ – nauja Abii pradžia, savotiškas atgimimas. Mūsų požiūris į muziką kardinaliai pasikeitė, todėl atsiradęs albumas suteikia vilties drąsiau save realizuoti“, – dalinasi rašymo filosofija būgnininkas Tautvydas Tomkus.

Duetas Abii savo muzikinį kelią pradėjo dar 2016 – taisiais metais. Tąmet duetas netikėtai laimėjo jaunų grupių konkursą Garažas ir keliavo tiesiai prie albumo „Vinegar“ įrašų. Po albumo išleidimo ir keleto pasirodymų gyvai, duetas nutilo. Kelerius metus tyloje tūnoję Abii pripažįsta, kad nebuvo tikri, ar grįš į muzikinį kelią. Paklausti, kuo albumas abiems svarbus, Andrius ir Tautvydas pasidalino, kad: „Jis svarbus, nes jis yra. Mes galvojom, kad gal albumo nebus, gal nesugebėsim to padaryti. Žinojome tiek – jeigu albumas bus, į jį bus sudėta viskas, ką mes tuo metu galim“.

Po debiutinio Abii albumo išleidimo duetui buvo aišku – tobulėti yra kur, tad buvo nuspręsta atsitraukti, duoti laiko užpildyti spragoms. Pasiekus norimą lygį, vėl kurti muziką vertą dalinimosi. Susikaupus idėjoms grupė pabaigė antrąjį albumą „Metanoiia“ ir nusprendė jį šiemet išleisti. Kaip grupės nariai teigia, tikslas ir nebuvo skubėti:

„Norėjosi išeiti į dienos šviesą tuomet, kai dainos taps pakankamai jautrios, galingos bei kontrastingos. Kantriai dirbom, kantriai ir laukiam parodyti, ką išgyvenom bei įamžininom dainose” – albumo procesą analizuoja grupės vokalistas ir gitaristas Andrius Šarka.

Pirmąjį singlą „Aequo Animo“ galima išgirsti YouTube pplatformoje. Kiti du albumo singlai pasirodys kovo 1 ir kovo 9 dieną. O kovo 16 dieną pasirodys antrasis grupės Abii albumas „Metanoiia“. Albumo leidyba dalinai finansuota Agatos muzikos leidybos fondo.

Abii | Facebook

Abii | Instagram

Abii | Spotify

Abii | YouTube