Estijos nepriklausomybės dieną Lietuvoje koncertuos keistuoliai Puuluup

Šį penktadienį, vasario 24 dieną, Estija minės 105-ąsias 1918 metais paskelbtos Estijos nepriklausomybės metines. Šia proga Vilniuje koncertą surengs vienas įdomiausių Estijos muzikos kolektyvų – jau daug muzikos apdovanojimų spėjusi pelnyti grupė „Puuluup“. Praėjusiais metais „Puuluup“ pasirodė festivalyje „What‘s Next in Music?“ Vilniuje, penktadienį klube „Tamsta“ įvyks pirmasis solinis dueto koncertas mūsų šalyje.

„Puuluup“ – tikri muzikos keistuoliai gerąja prasme. Net grupės pavadinimas – naujai sukurtas žodis „Puuluup“ – iš abiejų pusių skaitomas vienodai. „Puuluup“ priklausto žiūrovų dėmesį. Šie muzikantai groja istoriniais, viduramžius menančiais ir Estijos salose iki XX amžiaus pradžios dar naudotais muzikos instrumentais – talharpomis, o folk muzikos motyvus papildo moderni „loopinimo“ technika.

Nors grupės kūryba priskiriama nu-folk muzikos stiliui, patys muzikantai save šmaikščiai vadina „neo-zombie-post-folk“ atstovais. Kai kuriuos kūrinius muzikantai atlieka savo išgalvota kalba.

„Mes esame „Puuluup“ – Ramo ir Marko. Vasario 24 dieną, per Estijos nepriklausomybės dieną, grosime Vilniuje, klube „Tamsta“. Atliksime savo dainas su šiais ypatingais instrumentais! Ateikite!“, – kviečia „Puulup“ nariai.

Estijoje ypač populiarus duetas dėl savo išskirtinumo ir unikalios muzikos pelnė ne vieną muzikos apdovanojimą, įskaitant geriausios grupės, geriausio kolektyvo, geriausio albumo apdovanojimus. Grupė daug koncertuoja užsienyje ir jau yra surengusi koncertus Kanadoje, Čilėje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Ukrainoje, Taivane ir kitose šalyse.

Pirmasis solinis estų dueto „Puuluup“ koncertas Lietuvoje įvyks šį penktadienį, vasario 24 dieną, sostinės muzikos klube „Tamsta“. Pasirodymas rengiamas Estijos nepriklausomybės dieną, o koncerto programoje bus originalios „Puuluup“ kūrybos, duoklė estiškai muzikai ir solidarumo su Ukraina motyvai.