Pavasarinė muzika bibliotekoje

Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka kviečia į nuo kovo iki pat birželio mėnesio kas antrą ketvirtadienį vyksiančius nemokamus originalių muzikos kūrėjų koncertus. Čia bus galima sutikti tiek populiarių, tiek ir kol kas mažiau žinomų Lietuvos atlikėjų, o koncertų ciklą atidarys muzikantė iš Austrijos Liz Metta.

Gitara ir balsas yra du svarbiausi perspektyvios dainų kūrėjos ir atlikėjos Liz Metta skiriamieji bruožai. Kovo 2 dieną bibliotekoje vyks vienintelis dainininkės koncertas Lietuvoje.

Austrijos sostinėje Vienoje gyvenanti ir dainas anglų kalba kurianti ir atliekanti Liz Metta komplimentų sulaukia ne tik dėl hipnotizuojančio vokalo, jautrių tekstų, bet ir dėl muzikos, kuri koncertų lankytojus apgaubia ramia ir paslaptinga atmosfera. Dainininkės muzikinį stilių apibūdina tokie terminai kaip alternatyvus rokas, indie soul, moderni psichodelinė muzika, svajinga, melancholiška pop muzika.

Dainų autorė ir atlikėja Liz Metta sako susitikimo itin laukianti: „Taip, į Lietuvą atvykstu pirmą kartą ir labai džiaugiuosi, kad galėsiu ne tik pažinti Vilnių, bet ir dovanoti savo muziką. Keliauti aš labai mėgstu, todėl ruošdamasi kelionei pasidomėjau jūsų miesto istorija“.

Dainininkė praėjusiais metais buvo išrinkta NASOM („The New Austrian Sound Of Music“) komisijos pop muzikos kategorijoje atstovauti Austrijai užsienyje. Kūrėjai tai buvo netikėta: „Dalyvavau atrankoje, bet nesitikėjau, kad laimėsiu. Austrijoje yra tiek daug talentingų muzikantų! Galimybė atstovauti Austrijai užsienyje įrodo man, kad esu teisingame kelyje – turiu autentišką savo muzikos stilių ir nuoširdžiai dirbu“.

Neseniai išleidusi debiutinį mini albumą „Fragile & Strong“ Liz Metta pati kuria ir muziką, ir tekstus: „Man patinka rašyti. Pradėjau nuo eilėraščių ir pasakojimų, o muziką ėmiau kurti šiek tiek vėliau. Taip mano eilėraščiai pamažu virto dainų tekstais. Vieniems dainų tekstams skiriu daug laiko, kitų dainų pagrindinis akcentas yra muzikinė kompozicija. Muzika man padeda išreikšti emocijas, ji mane „veža“. Džiaugiuosi, kad po ilgų ieškojimų darau tai, kas man išties patinka, kad išdrįsau pradėti muzikinę karjerą. Muzika man yra viskas!“

Dainų tekstus austrė Liz Metta rašo anglų kalba, nes šia kalba lengviau išreiškia tai, ką nori pasakyti. „Esu parašiusi dainų ir vokiškai, tik dar viešai neatlikau. Mano muzikiniam stiliui, manau, anglų kalbos skambesys puikiai tinka“, – sako Vilniuje šią savaitę koncertuosianti kūrėja.

Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos (Trakų g. 10 ) Didžiojoje salėje Liz Metta koncertas vyks kovo 2 dieną 18.30 val. Bibliotekoje rengiamą koncertų ciklą pratęs lietuvių atlikėjai – Migloko (kovo 16 d.), Rokas Kašėta su grupe (kovo 30 d.), Adas ir Viltė (balandžio 13 d.), Remis Rančys (balandžio 27 d.). Jausmė (gegužės 11 d.), grupė Superkoloritas (gegužės 25 d.), Sheep Effect (birželio 8 d.) ir Liucė (birželio 22 d.). Liz Metta koncertą dovanoja Austrijos Respublikos ambasada Lietuvai, o lietuvių atlikėjų pasirodymus remia Asociacija LATGA. Įėjimas į koncertus nemokamas.

Daugiau informacijos:

https://www.facebook.com/events/6172469652810609
https://www.facebook.com/events/1384589285675577