Naujas Timid Kooky albumas: „Manome, kad sukūrėme istoriškai reikšmingą meno kūrinį” 

Grupė „Timid Kooky” pristato naują albumą „Volcano Dragon”. Šaunūs vaikinai su diplomais, laisvalaikiu skaitantys knygas, naujausiame darbe lieka ištikimi progresyvaus roko žanrui, tačiau šįkart stebina ankstesniuose kūriniuose mažai ištyrinėtu dainų rašymu gimtąja kalba.

Spalvinga vizualine estetika ir dar spalvingesniu muzikiniu turiniu pasižymintis albumas, pasak „Timid Kooky” narių, yra kompiuterinis žaidimas, kurio vėl ir vėl nepavyksta įveikti. „Šiame žaidime vulkanas yra gyvenimas, drakonas yra laikas, o pagrindinis veikėjas yra žmogus”, – priduria grupė.

Trečiąjį savo dainų rinkinį, prie kurio dirbo beveik metus, grupės „Timid Kooky” nariai įrašė ir apipavidalino patys.

„Pagaliau patys įsirašėme albumą taip, kaip visada girdėdavome savo muziką, pagaliau patys vizualizavome albumą taip, kaip visada įsivaizdavome galėtų atrodyti mūsų albumai, pagaliau visas albumas parašytas lietuviškai, pagaliau surengėme didesnį turą Lietuvoje ir pagaliau sau ir kitiems įrodėme, kad kartais užtenka daugiau pasitikėjimo savimi, kad pasiektum savo viziją. Manome, kad sukūrėme istoriškai reikšmingą meno kūrinį ir labai tuo didžiuojamės”, – teigia grupės nariai.

Prieš albumo „Volcano Dragon” pasirodymą visose skaitmeninėse muzikos klausymo platformose bei vinilo plokštelėje, „Timid Kooky” su klausytojais pasidalino singlais „Tirpsti” ir „Bičai”. Pastarasis singlas buvo pirmasis kūrinys, išvydęs dienos šviesą – jį grupė pristatė prieš kiek daugiau nei pusmetį.

Nors „Timid Kooky” kviečia nuo pradžios iki galo išgirsti visą jų naujausio albumo, grupė rekomenduoja įdėmiau pasiklausyti dviejų dainų: „Lydau”, nes, kaip patys teigia, „joje yra gražiausia melodija, kokią esame sugalvoję” ir „Dragono Ola”, nes tai „labai fainas ir grėsmingas šmotas”.

Trumpai apibrėždami intensyvius metus bei albumo „Volcano Dragon” kūrybinį etapą, grupės nariai linki džiaugtis kiekviena diena. „Niekada nežinai, kaip tas gyvenimas atrodys rytoj, reikia džiaugtis kiekviena akimirka, kurią tau suteikia patrakę rokeriai „Timid Kooky”, tokio produkto tiesiog daugiau nėra. Vertinkit ir mylėkit, nes vieną dieną atsikelsit, o grupė bus jau susikrovus čemodanus ir išskridus atgal į Kentauro alfa ir net negros. Galvosit: kaip norėčiau į „Timid Kooky” koncertą, kodėl nenuėjau kai darė „Volcano Dragon” albumo pristatymo koncertus?”, – patarimais ir palinkėjimais dalinasi grupė.

Su nauja programa grupė aplnkė Panevėžį, Klaipėdą, Kauną, Vilkaviškį, Alytų ir Vilnių.

Timid Kooky – Volcano Dragon (albumas, 2023)