Vasario pirmą savaitgalį – “Ži rekomenduoja” festivalis “Lofte”

„Ži rekomenduoja“ iniciatyva – asmeniškai atrinktų koncertų, spektaklių, parodų ir kitų kultūringų vyksmų Vilniuje kalendorius, vasario pirmą savaitgalį transformuosis į „Ži rekomenduoja“ festivalį bei pakvies atrasti kultūrą menų fabrike „Loftas“, Vilniuje.

Vasario 3–4 dienomis vyksiantis renginys suburs neįprastai platų spektrą muzikos pasaulio atstovų. Kruopščiai sudarytoje festivalio programoje puikuojasi elektronika, improvizacinė muzika, džiazas, ir net repas.

Pirmuosius „Ži rekomenduoja“ festivalio lankytojus pasitiks elektronikos ir gyvos muzikos sintezę jungiantys „Kang Bang“, kurie pažadėjo penktadienio vakarėlį pradėti griausmingai. Scenoje taip pat pasirodys improvizacinės ir šiuolaikinės muzikos garsyną įvaldžiusi „Laivo Troupe”, specialų pasirodymą festivaliui ruošiančios „Ambulance on Fire” alternatyvios elektroakustinės muzikos atlikėjos, kurios pristatys ir dar niekam negirdėtų kūrinių, bei tikrai plaukus pasileisti kviečiantis „Lapkričio dvidešimtosios orkestras”.

Antroji festivalio diena nustebins muzikiniu teatrališku performansu „Melquades”, kurį atliks grupė „In Albedo”, o prie patyrimų pasirodymo prisijungs specialūs kostiumai, apšvietimas ir net kvapas! Šeštadienio kelionę pratęs dviejų ypatingų būgnininkų dialogas – Dalius Naujokaitis, performansų meistras, kuris jau beveik 30 metų gyvena Niujorke ir Adas Gecevičius, kuris yra ir elektroninės muzikos atlikėjas, ir prodiuseris bei grupių „Vilniaus Energija” ir „Sheep Got Waxed” narys. Po improvizacijų – scenoje kitokia improvizacija, žodinė! „Freestyle allstars” pasirodymas, kuriame Rokas Jama Grajauskas, Sania Banginis, Pijus Opera atskleis freestyle’o galią, kuomet tekstai bus kuriami tiesiai scenoje, be specialaus tam pasiruošimo, skambant Luko Mi parinktoms hip hop’o melodijoms. Toks pasirodymas nesuvaidintu adrenalinu užkrečia tiek repo gurmanus, tiek su hip-hop’u nieko bendro neturinčius klausytojus. Festivalio programą Lofto scenoje užbaigs Trimbao trio, kurių programoje suskambės ir specialiai paruošti kūriniai su atlikėja Jausme, ji scenoje prisijungs su kanklėmis! Bus elektronikos ir drum&bass netikėtų skambesių.

Abi dienas po gyvos muzikos atlikimo pagrindinėje scenoje, kelsimės į vakarėlio pratęsimus bare Elfa, kuris įsikūręs pačio Lofto širdyje. Penktadienį funko/disco ritmais šokdins KINDER STRAIK, šeštadienį festivalio pabaigos šokius kurs Autsaideriai, kurie groja rokabilio, ritmenbliuzo ir triukšmingą garažinio roko muziką.

„Ži rekomenduoja“ festivalio raktinis žodis – atradimas. Be garsinių netikėtumų, renginio dalyviai bus kviečiami atrasti ir Audronės Petrašiūnaitės paveikslus iš ciklo „Čia gyvena Alisa”, o Paulius Večera dabins klausytojus visai nieko šukuosenomis.

Renginio organizatorė Živilė Jankutė-Pivoriūnė yra įsitikinusi, kad kultūros gyvas vartojimas teigiamai veikia žmones, juos įkvepia, išlaisvina. „Mane ir pačią tai labai stiprina, suteikia drąsos ir jėgų, žinau, kad tai gali būti geras receptas pasiekti tikslų ar nugalėti baimes, reikia kultūrai paskirti daugiau laiko”.

Nebijokime atrasti ir susitikime „Ži rekomenduoja“ festivalyje vasario 3-4 dienomis menų fabrike Loftas. Bilietai: https://tickets.paysera.com/lt-LT/event/zi-rekomenduoja-festivalis-23

Festivalio partneriai: Kalba plytos, Loftas, Smart Hit, AP galerija.