Sakartvelo nakties lyderis „Bassiani“ vienai nakčiai teleportuojasi į Vilnių

Kovo 25 d., šeštadienį, vienas žymiausių pasaulio klubų „Bassiani“ surems nugaras su Vilniaus Naujamiesčio rajone įsikūrusia erdve „gallery 1986“.

Klubas „Bassiani“ gimė prieš 10 metų, kaip vakarėlių serija apleistuose pastatuose, o 2014 m. persikėlė į nuolatines patalpas Tbilisio „Dinamo“ stadione, nenaudojamą baseiną paversdamas pagrindine šokių sale. „Bassiani“ yra tvirtai užsitikrinęs ne tik geriausio techno muzikos klubo, bet ir progresyvios bei tolerantiškos šokių būstinės vardą Sakartvele. Ši elektroninės muzikos jėgainė veikia kartu su savo pačių įkurta įrašų kompanija „Bassiani Records“ – platforma atlikėjams vietos kūrėjams bei tarptautiniams vardams.

Vienai nakčiai „gallery 1986“ erdves užimsiantis Sakartvelo nakties lyderis „Bassiani“ pristatys savo rezidentus NDRX ir Ninasupsa, elektroninės muzikos žinovams gerai pažįstamą klubo draugą iš Vokietijos Efdemin bei Lietuvos atlikėjus Jogailą ir Yoolia.

Vienas nakties svečių – Phillip Sollmann slapyvardžiu Efdemin yra iš Vokietijos kilęs didžėjus, prodiuseris ir muzikantas, pagarsėjęs dėl savo gilaus, unikalaus ir psichodeliško santykio su house ir techno muzika. Jis išleido daugybę singlų ir albumų įvairiose įrašų kompanijose, o 2019 m. naujausią, ketvirtąjį savo albumą pavadinimu „New Atlantis“, žymiausio Berlyno klubo „Berghain“ įkurtoje įrašų kompanijoje „Ostgut Ton“. Kai Phillip Sollmann nedidžėjauja, savo laiką aktyviai ir kūrybiškai išnaudoja garso tyrimų, instaliacijų bei improvizuotos muzikos projektuose. Vienas iš jų „Modular Organ System“, bendradarbiaujant su menininku Konrad Sprenger, 2022-ais metais buvo pristatytas garso instaliacijos formatu „CTM“ festivalyje Berlyne.

Programoje taip pat pasirodys ir daugiamečiai „Bassiani“ rezidentai, viena iš jų – Nina Bochorisvili, pseudonimu Ninasupsa. Šios atlikėjos kūrybą įkvepia įvairūs muzikiniai žanrai ir grupės, įskaitant 90-ųjų popmuziką, house skambesius ir elektroninės muzikos dueto „Boards Of Canada“ kūrinius. Ninasupsa taip pat teigia, jog bet koks garsinis signalas gali būti jos kūrybos įkvėpimo šaltiniu, o rezidencija „Bassiani“ klube leidžia jai su klausytojais dalintis inspiracijomis bei užmegzti naujus ryšius.

Kartu su Ninasupsa pasirodys ir didžėjus NDRX – Sakartvelo elektroninės muzikos scenos aktyvistas, kurio pasirodymuose kruopščiai atrinkti kūriniai iš įspūdingos muzikinės kolekcijos dera su stebinančia atlikimo technika. Per pastaruosius porą metų NDRX svečiavosi garsiausiose pasaulio šokių aikštelėse bei renginiuose – „Berghain“, „De School“, „ADE“, „Vault Sessions“, „Exit Festival“, „Sonar“, „Robert Johnson“ ir daugelyje kitų.

Naktį atidarys ir uždarys vietos talentai — techno muzikos vedlys Jogaila ir bendruomenės radijo „Radio Vilnius“ rezidentė Yoolia.

Daugiau informacijos apie renginį „gallery 1986” (Kauno g. 32, Vilnius) Facebook paskyroje.