Vilnius Art Walk kviečia pavasarį sutikti meno parodose

Iniciatyva Vilnius Art Walk vėl kviečia Vilniaus gyventojus ir svečius pasinerti į meną ir apsilankyti miesto galerijų parodose. Nuo kovo 18 d. visą pavasarį dailėtyrininkai ves nemokamus meno turus, pristatys galerijas ir menininkus, skatins patirti ir interpretuoti eksponuojamus meno kūrinius.

Vilnius Art Walk – tai kas antrą šeštadienį vykstančios ekskursijos po Vilniaus galerijose vykstančias meno parodas. Šie turai pasižymi tuo, jog meno mylėtojai yra kviečiami parodas lankyti kartu su menotyrininkais, atvirai diskutuoti ir interpretuoti aptariamus meno kūrinius. 2017 metais Ievos Sipavičiūtės pradėta iniciatyva iš karto susilaukė didelio susidomėjimo ir lankytojų palaikymo. Vilniaus galerijų savaitgalio metu, po dviejų metų pertraukos, grįžusi Vilnius Art Walk komanda tęsia trejus metus vystytą veiklą. Meno turus ves dailėtyrininkai Monika Eidėjūtė ir Gediminas Jasinskas.

Pirmasis turas vyks jau šį šeštadienį, kovo 18 dieną. 12 valandą dalyvius lydės Monika, o 14 valandą – Gediminas. Pradžia Pamėnkalnio galerijoje, Eglės Ulčickaitės parodoje „Anekdota“. Turai bus tęsiami Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje vykstančioje Mindaugo Skudučio tapybos parodoje „Kintantys Vilniaus veidai“, o pasibaigs galerijoje Artifex su Ievos Grigienės konceptualia juvelyrika „Iltinės lelijos“.

Vietų skaičius ribotas.

Registracija internetu.

Facebook renginys

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.