Ukrainiečių atlikėja Luna išleido pirmą albumą gimtąja kalba: dainos nuskambės ir Lietuvoje

Ukrainos muzikos revoliucijos veidu praminta Luna išleido mini albumą, kuriame pirmą kartą dainos parašytos gimtąja ukrainiečių kalba. Šie kūriniai gyvai nuskambės ir Vilniuje – atlikėja birželio 11 d. pasirodymui sugrįžta į Lietuvą.

Mini albume „Illusion“ yra septyni kūriniai, kuriuose „muzika ir tekstas susilieja į vieną ir sukuria muzikinę iliuziją“, rašo „DTF Magazine“. Šie nauji kūriniai tapo savotiška atlikėjos refleksija apie dabartinį jos gyvenimo laikotarpį ir perėjimą į naują etapą.

Komentuodama albumą, Luna pasakojo, kad mintis apie ukrainiečių kalba parašytą mini albumą gimė po to, kai 2022 m. pavasarį, prasidėjus karui, buvo išleistas singlas „Ptashka“.

„Šis mini albumas – tai ypatinga iliuzija, kurioje iškyla sudėtingi raštai (ant kilimo ar šaltyje sustingusio stiklo) ir pamažu išsivysto sudėtingi fantastiniai paveikslai. Šie kūriniai skirtas tiems, kurie myli ir vertina save ir kitus“, – rašoma leidinio aprašyme.

Kai kurios jau parašytos dainos į „Illusion“ nepateko – dainininkė jas pristatys vėliau. „Užduotis buvo ne pridėti kuo daugiau kūrinių, o padaryti leidinį subalansuotą“, – sakė Luna.

Šią vasarą atlikėja sugrįžta į Lietuvą ir birželio 11 d. pasirodys menų fabrike „Loftas“ Vilniuje.

Lunos karjera prasidėjo 2016 m., o debiutinis albumas „Mag-ni-ty“ pateko į Ukrainos „iTunes“ dvidešimtuką.

Ji gali būti vadinama labiausiai nuostabą keliančiu veidu, kada nors vadovavusiu muzikinei revoliucijai. Tačiau jos muzika simbolizuoja pokyčius popmuzikos srovėse, o požiūris – jaunosios Ukrainos kartos žvilgsnį į kultūrą.

Savo balsu, muzikiniais vaizdo klipais ir asmeniniu stiliumi ji greit pavergė Ukrainos jaunimo vaizduotę ir, skirtingai nei kiti blizgūs šalies popatlikėjai, Luna kuria hipnotizuojančias, lengvais elektro ritmais dvelkiančias dainas.