Menininkų grupės BENDRADARBIAI paroda-procesas UTOPIJA

Panevėžio miesto kūrybiškumo centre „Pragiedruliai“ (Ukmergės g. 59a, Panevėžys) gruodžio 2 d. 15 val. atidaroma menininkų grupės BENDRADARBIAI paroda-procesas UTOPIJA.
UTOPIJĄ kuria: Tomas Andrijauskas, Andrius Grigalaitis, Vaiva Kovieraitė-Trumpė, Jolita Puleikytė, Dainius Trumpis, Bronius Rudys.

Paroda – menininkų susitikimo vieta, tampa UTOPINE erdve, kurioje ne tik eksponuojami kūriniai, bet ir vyksta gyvybiškai svarbūs pačių menininkų kūrybiniai dialogai. Paroda tampa laboratorija, kurioje tyrinėjamos naujos kūrybinės strategijos, o bendradarbiavimas tampa neatsiejamu šios kūrybinės eksperimentų zonos komponentu.

Lankytojai parodos erdvėje tampa aktyvia bendruomenės dalimi, praplečiančia kūrybinį dialogą, o meno kūrinys tampa ne tik objektu, bet ir aktyvaus bendravimo ir interpretacijos įrankiu. Toks sąveikos būdas leidžia menininkams patirti tiesioginį grįžtamąjį ryšį, kuris tampa kūrybinio proceso katalizatoriumi.

Bendradarbiavimas atveria naujas dimensijas – kolektyvinis kūrybinis procesas ne tik sukuria unikalius kūrinius, bet ir prisideda prie meno suvokimo plėtros, kadangi kiekvienas menininkas tampa nuoroda į kitus kūrėjus bei kūrinius.

Paroda-procesas UTOPIJA Panevėžio kūrybiškumo centre „Pragiedruliai“ vyks iki gruodžio 9 d.
Lankymas – nemokamas

Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga
Organizatoriai: Lietuvos dailininkų sąjungos „Šiaulių menininkų organizacija“ ir galerija S-IN
2023 12 02-12 09