Ambulance on Fire išleido naują albumą su dienoraščių tekstais

Alternatyvios muzikos grupė „Ambulance on Fire“ išleido trečiąjį savo albumą „TOTEM“, kuris – tarsi vientisa istorija, kurią pasakoja abiejų atlikėjų vidinis vaikas, besigrumiantis tiek su nerimu, tiek su džiaugsmu.

„TOTEM“ kūriniuose nugulę tekstai – dienoraštiniai, inspiruoti atlikėjų asmeninių vidinių išgyvenimų.

„Norime atkreipti dėmesį į tekstus ir albumo srovę, gražiai tekančią nuo pat pradžių iki pabaigos. Tekstai atskleidžia vidines būsenas, muzika jas pastiprina – kai kuriose dainose pirmas įspūdis gali būti klaidingas ir tikrąjį jausmą atskleis tik kūrinio žodžiai“, – pasakojo „Ambulance on Fire“.

Totemas joms – tai kiškis: judrus, gyvybingas gausos simbolis, savyje talpinantis tiek drąsą, tiek baimę. Albumo simboliu šis gyvūnas tapo ne veltui: muzikaliai albumas – itin energingas, puikiai tinkantis išsišokti virtuvėje, jei viskas aplink – blogai.

„Naujausiame savo albume nepaleidžiam savo pagrindinių instrumentų: boso, fleitos, balsų, elektronikos. Tiesa, Mėtos balso šiame albume girdime reikšmingai daugiau, nei ankstesniuose kūriniuose – tai tikriausiai liudija ir asmeninę išsilaisvinimo kelionę“, – apie albumą pasakojo atlikėjos.

Gegužės 10 d. „TOTEM“ albumas pasirodys ir vinilo plokštelėje – tuo, kad jis išvys pasaulį ir fiziniu formatu, rūpinasi plokštelių leidykla „Juoda Banga“.

Albumo miksavimu rūpinosi Ignas Juzokas ir Linas K. Krasauskas, kuris taip pat atliko ir skaitmeninio albumo suvedimą. Tuo, kad albumas puikiai skambėtų ir vinilo plokštelėje, pasirūpino Adas Gecevičius.

Albumo viršelio ir ikonėlių autorė – vizualaus ir garso menininkė Kamilė Dambrauskaitė, o vinilo dizainą kūrė Luka D. Misiūnaitė.

„Šiais metais džiaugiamės ir padidėjusia organizacine komanda – konsultuojames su „Perspective Collective“ kompanija. Taip pat leidybiniame ir sklaidos procese bendradarbiaujame su kitais nepriklausomais menininkais: šokėjais, video kūrėjais, fotografais, drabužių kūrėjais, kitais muzikantais ir muzikos premjerų platformomis“, – leidybos užkulisiais dalijos „Ambulance on Fire“.

„Ambulance on Fire“ gimė iš dueto narių Jūros Elenos Šedytės ir Mėtos Gabrielės Pelegrimaitės draugystės bei joje atsiradusių bendrų muzikinių pomėgių ir emocinių patirčių.

Pasitelkdamos neįprastus skirtingų muzikos stilių derinius, improvizacijos ir kompozicijos žinias, atlikėjos kuria subtilią eklektiką, atskleidžiančią siekį pernelyg nekategorizuoti ir nežvelgti į muzikos stilius stereotipiškai.

Gyvų ir elektroninių instrumentų sintezėje persipina tekstūros, gimsta lyriškos ir retsykiais aštrios melodijos, išnyra lo-fi ir eksperimentinės muzikos motyvai, papildomi tamsiais šokių muzikos ritmais. Taupūs dainų tekstai švelniai žadina empatijos jausmą, atkreipia dėmesį į tokias žmogaus būsenas kaip nerimas, pyktis ar baimė, dar stipriau išryškėjančias specifinėje muzikinėje atmosferoje.

Facebook

Instagram

Spotify

YouTube