Ore Grotuvo 2008 Top 10. II dalis

Kas buvo penkios klausomiausios 2008 metų „Ore Grotuvo“ grupės? Kuri iš jų – pirmoje vietoje?

Atėjo metas uždėti paskutinį antkapį mūsų pačių muzikiniams 2008-ųjų skoniams. Tiesa, kovo mėnesį dar vyks Lietuvos alternatyvinės muzikos apdovanojimai „A-LT 2008“, kuriuos mes remiame ir aktyviai dalyvausime (tikimės „Ore Grotuve“ parodyti geriausius nominuotus vaizdo klipus). Tačiau ten geriausius rinks komisija, o čia tiesiog suvedėme daugiausiai pasiklausymų surinkusius 5 „Ore Grotuvo“ praėjusių metų kolektyvus. Programa atskyrė „daugkartinius paspaudimus“ ir beliko tik jūsų, mielieji, „balsai“, kurie susidėjo iš vykusių kasdieninių paspaudimų tam, kad išgirst naują ar jau patikusią dainą.

Po dramatiškų praėjusią savaitę skelbtų, širdies ir proto vedamų aptarimų „Ore“ redakcijoje, šį kartą mūsų pokalbis bus kiek kameriškesnis, su daug mažesne doze pykčio. Juk čia, kaip ir kiekviename tope, svarbiausia sužinoti – kas gi yra pirmoje vietoje, kas labiausiai domino „Ore Grotuvo“ klausytojus jau praėjusiais, 2008-aisiais? Ką mes patys galime pasakyti apie potencialius nugalėtojus?

Gal tai plačiaburnis vilnietis rokeris, pernai pasižymėjęs net kelis kartus – tiek tarptautiniame televizijų dainų konkurse, tiek nacionaliniame operos dainininkų festivalyje, mūsų „Grotuvui“ skyręs savo hardrokinę pusę – įrašus su grupe, kuri pradžioje vadinosi „sielos broliai“, o vėliau kažin kodėl – „sielos vagys“?
Gal tai septynių asmenų kolektyvas, pernai tik tik sugebėjęs plačiosioms masėms pristatyti šiuolaikišką aranžuote papuoštą supergabalą pagal Antano Miškinio žodžius: „Šiandien taip elegantiškai sninga, sninga žemėn medžių žiedais. Panašiai mano meilė dingo su visais visais pažadais“ ir kažin kodėl pradingęs su visais Lietuvos, o gal ir platesnių vandenų užkariavimo pažadais?

O gal tai nuolatinis „Ore Grotuvo“, o prieš tai ir „Ore.lt“ topų dalyvis, šio dešimtmečio kvintesencinis lietuviškas estradinis ansamblis, įrašus leidžiantis Vokietijoje, per praėjusius metus pabarstęs grupės narių ir (ne)pelnytai kuriam laikui nutilęs?

O gal tai savotiški jų jaunieji konkurentai, groteskiškas keturių ansamblis, vedinas priekin aktoriško talento ir niūraus makijažo, sugebėjęs prie debiutinio albumo ilgiausiu pavadinimu Lietuvos rekordininku pridėti ir dar vieną diską su liūdnomis dainuojamosios poezijos stiliaus dainomis?

Ir pagaliau – o gal tai grupė iš Žemaitijos beveik epicentro, prieš kelis metus savo nuoširdumu, akcentu ir giliu jumoro jausmu sugebėjusi užkariauti mūsų širdis, o po to, kai patys sugebėjo ir savo albumą pernai patys išsileist – tai ir protus?

Paklausykit, ir sužinosit….

O kol kas dėkojame jums visiems mūsų klausiusiems, „Baltnetos komunikacijoms“ – už ryšį, „Topo Centrui“ – už kompiuterį, o Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui – už ilgametę paramą ‚Ore Grotuvo“ įkūrimui, palaikymui ir plėtrai. Jau greitai – 2009 I ketvirčio topas, ar ne?