Baldai #2

Jau antrą kartą uostamiestį linksmina Berlyno klubo WMF atstovai. Jau užsitarnavęs teigiamą aurą tūsas “Baldai” buvo netikėtas daugeliui, tačiau labai linksmas

Pirmieji “Baldai” susilaukė nemažai teigiamų vertinimų, todėl nieko keisto, kad penktadienio naktį su WMF klubo rezidentais ir vietiniais herojais One Ear Stereo praleido apie 400 žmonių. sounds like rave party, isn’t it?

Renginio vieta primena a.a. Vilniaus Šiaurės miestelį – tokie patys apleisti plotai, daugybė automobilių laužo, apleisti pastatai. Viename jų vietiniai entuziastai įrengė neblogą klubą – nemaža pagrindinė salė (lengvai sutilptų 500 žmonių), du nedideli, bet pakankamai “pralaidūs” barai (kur dar nemokamas Fuldataler) ir jaukus chillout’as su daug minkštų vietų.

Mums įėjus, pagrindinėje salėje visus linksmino Genys. Kol apsitrynėme ir išsiaiškinome, kas ir kur, prie patefonų prislinko techno pankai iš WMF. Kol chillout’e Ana legvai ir švelniai stumdė vinilą, vokiečiai užvirė trankų elektro-techno party. Kažkur mintyse pagavau save lyginant su Viva Zwei šyzo programa “Zwobot”. Tiesa, ten iš viso jau avangardas. Dominik, Sven ir Feed užkūrė smagų robotukų šokį – ein bischen mouse on mars, ein bisken electroids, ein bisken new wave, ein bisken disko. Tie, kas tikėjosi tipiško vokiečių tekno, nusivylė, tačiau čia pat jau striksėjo pagal laužytus elektro ritmus.

Pavargus laukė ramus ir svetingas chillout’as, kuriame jau sukosi Denis iš OES su gyvu saksofono ir būgnelio support. Nors kartais pagaudavai nelabai jaukų “berniuko” žvilgsnį, iš esmės atmosfera buvo peaceful ir tai labai džiugino. Nepastebėjau nė vieno konflikto. Vienas vakarėlio organizatorių, nučiustytas kaip Beck’as, paryčiui patenkintas siurbčiojo degtinę ir šypsojosi.

Likusieji iki pat galo gavo šviežią “Ore” numerį ir neskubėjo skirstytis – ištvermingiausieji iki kito pusdienio linksminosi kartu su vokiečiais Klaipėdos senamiestyje: liejosi alus-suktinis-degtinė, krito kolonėlės, netilo burbuliavimas.
Vokiečiai vis kartojo: “it’s the best culture exchange we’ve ever had”. Na, mums irgi patiko :)