Chillwave reivas nunešė antradienį

XXYYXX ir Giraffage po kiek daugiau nei pusmečio sugrįžo į Lietuvą. Ir ne vieni! Šiuos du jaunus ir greitai į žvaigždes iššovusius vyrukus ture po Europą lydi rimta kompanija: Blackbird Blackbird, Slow Magic, Beat Culture. Aktualūs ir muzikalūs chillwave, future garage ir post-dubstep vėliavnešiai – ateities muzikos kūrėjai.

Buvo netikėta pamatyti gerokai virš 500 žmonių minią, atrodytų, visiškai nekomercinę dieną – antradienį. Nepaisant to, kad kai kurie atlikėjai jau lankėsi Lietuvoje ir net nepaisant to, kad šie atlikėjai tam tikrame kontekste jau gerai žinome. Antradienis atrodė kaip penktadienis – minia šokinėjo iškėlusi rankas į viršų. Tiesa, ne visi atlikėjai grojo tai, ko iš jų galima buvo tikėtis iš įrašų. Kai kam tai buvo nusivylimas, o kai kam – gal ir atradimas.

Muzikine prasme visa tai skambėjo labiau kaip “Satta Outside” nei “Loftas fest” promo. Žinoma, “Lofto” sienos ir šeimininko Viktoro intarpai primindavo kas čia ir apie ką. Ir tai buvo puikus įvadas į vieną pagrindinių festivalio žvaigždžių Toro Y Moi.