Penkiolika minučių šlovės taksi parkui

Ateityje kiekvienas pastatas taps žymus penkiolikai minučių“ (angl. In the future every building will be world-famous for fifteen minutes) – tokią žinutę ant buvusio Taksi parko (Pelesos g. 1) Vilniui paliko festivalyje „Vilnius Street Art“ dalyvavęs britų gatvės poetas anonimas MOBSTR. Perfrazuota Andy Warholo citata, kaip ir daugelis kitų menininko darbų, kvestionuoja gatvės meno kultūros globalumą ir komercializavimą.

Įgyvendinti MOBSTR darbą Vilniuje iššūkis buvo tiek menininkui, tiek organizatoriams. Tai kol kas aukščiausia mūsų lokacija, susidūrėme su rimta problema, kaip pasiekti viršų, nes tokio dydžio – 38 metrų – keltuvų Vilniuje yra vos vienas, ir tas buvo užimtas statybose. Visgi mūsų partneriams Ramirent pavyko susitarti su statybų vadovais taip, kad MOBSTR spėtų užbaigti savo darbą Vilniuje, nors jam ir teko su draugu taupant laiką dirbti po 15 valandų per parą. Nepaisant to, menininkui Vilnius labai patiko, tad galbūt netrukus vėl susitiksime,– įspūdžiais dalijasi festivalio kuratorė Gabija Grušaitė.

Trečiasis tarptautinis gatvės meno festivalis „Vilnius Street Art“ vyksta 2015 m. rugpjūčio 19 d. – rugsėjo 23 d. Stoties rajone. Jau galima apžiūrėti italų menininko MILLO atliktą piešinį priešais Halės turgų, lenkų dueto SEPE&CHAZME kūrinį Kauno g. 1 bei MOBSTR darbą ant buvusio Taksi parko Pelesos 1.

FB: Vilnius Street Art Festival

IG: VilniusStreetArtFestival

#vilniusstreetart #vilniusstreets #vsaf