2015 August

Penkiolika minučių šlovės taksi parkui

„Ateityje kiekvienas pastatas taps žymus penkiolikai minučių“ (angl. In the future every building will be world-famous for fifteen minutes) – tokią žinutę ant buvusio Taksi parko (Pelesos g. 1) Vilniui paliko festivalyje „Vilnius Street Art“ dalyvavęs britų gatvės poetas anonimas MOBSTR. Perfrazuota Andy Warholo citata, kaip ir daugelis kitų menininko darbų, kvestionuoja gatvės meno kultūros globalumą ir komercializavimą.

Geriausias muzikos naujokas Lietuvoje pagal “LRT Opus” ir “Loftą”

„LRT Opus“ ir „Loftas“ visą vasarą rengė „Jaunųjų grupių konkursą“, kurio metu ekspertai ir žiūrovai rinko geriausią muzikos debiutą. Konkurso finale paaiškėjo laimėtojai. Jais tapo roko grupė iš Kauno – „Wolfsome“. „Laimėjo daug žadanti kompanija, kuri yra augantis stiprus konkurentas […]

Audiovizualinės poezijos festivalis „TARP“ 10-ąjį kartą neria į TARPines būsenas

Festivalis „TARP“ jau dešimt metų levituoja tarp pogrindžio salių ir oficialių erdvių, pritraukdamas poeziją ir įvairias jos sintezės formas mėgstančius ir palaikančius žmones. Per tiek metų įvyko daugybė poezijos suvokimo ribas plečiančių renginių visoje Lietuvoje, o juose dalyvavo patys progresyviausi teksto ir muzikos atlikėjai iš viso pasaulio: „Planningtorock“ (Vokietija), Soul Williams (JAV), „AGF“ (Vokietija), Julia Holter, Sturle Dagsland ir Ottar Orsmtad (Norvegija), Maria Minerva (Estija/JAV), „Orbita“ (Latvija), Kimberley Bianca (Australija), Marc Neys (Danija), poezijos filmų festivalio „Zebra“ programą pristatantis kuratorius Thomas Zandegiacomo Del Bel (Vokietija) bei daugelis kitų.

Italų JoyCut tiltas tarp gamtos ir technologijų

Mūsų pašnekovas ir jo grupė dažnai stato tiltus nuo dark wave ir post–rock‘o iki elektronikos, nuo būgnų iki sintezatoriaus, nuo laisvę gimdančios gamtos iki kaustančių modernistinių dangoraižių. Su grupės JoyCut lyderiu šįkart statome tiltą, jungiantį Lietuvą ir Italiją. Statybos bus baigtos jau šį penktadienį – JoyCut atvyksta į „Loftas Fest“ su ypatinga programa.

A. Mamontovas ir jo „Degančios akys“ Nidoje

Nidoje, Pajūrio stadione rugpjūčio 21-ąją įvyko vienas iš kone dvidešimties A. Mamontovo koncertinio turo „Degančios akys“ pasirodymų. Turo svečias – ba. Koncerto akimirkas fiksuoja Gyčio Vidžiūno objektyvas.