Pratęsiama registracija į tarptautinį „Novus“ muzikos konkursą

Geros žinios muzikantams ir atlikėjams – pratęsiama registracija į tarptautinį muzikos inkubatorių ir grupių konkursą „Novus“. Vilniuje įsikūrusiame menų fabrike „Loftas“ vyksiantis konkursas į vieną vietą jau antrus metus suburs įdomiausias visų trijų Baltijos šalių grupes. Muzikos inkubatorius „Novus“ šiemet vyks vasarą – birželio ir liepos mėnesiais „LRT OPUS terasoje“, „Lofto“ kieme. Registracija į konkursą pratęsiama iki balandžio 20 d., ji vyksta čia.

Prieš mėnesį prasidėjusi registracija jau sulaukė didelio susidomėjimo ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse. „Džiugu, kad kaip ir pernai aktyviai registruojasi ne tik lietuviai, bet ir latviai bei estai. Pastebime, kad į konkursą nori sugrįžti ir pernai ar užpernai jau dalyvavusios grupės – tai reiškia, kad šis konkursas išties reikalingas ir naudingas. Registracija pratęsiame, nes norime, kad žinia apie „Novus“ pasiektų kuo daugiau įvairesnių grupių – nėra jokių apribojimų muzikos stiliui ar patirčiai. Mums įdomūs ir visiškai švieži muzikantai, ir scenoje jau apšilę kolektyvai“, – pasakoja viena „Novus“ projekto organizatorių Goda Pereckaitė.

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ pabaigoje iš visų konkurse dalyvavusių grupių bus išrinkta viena geriausia. Jos lauks pavydėtinas prizų fondas. „Muzikinis cechas“ įsteigs pagrindinį prizą – padovanos video klipą ir dainos įrašą. Atlikėjų vadybos agentūra „Tilto namai“ vienai grupių suteiks komunikacijos ir vadybos paslaugas pasirinktam projektui ar koncertui, o „Square“ filmavimo komanda padovanos video klipą. Konkurso geriausiesiems taip pat atiteks galimybė pasirodyti muzikos festivalyje „Loftas Fest“, ypatingi rėmėjų „Converese“, „Caffeine“, „LRT“, „Menų spaustuvės“, „Vaga“ knygynų prizai ir pan. Įdomiausios grupės bus kviečiamos apšildyti „Lofte“ pasirodysiančias muzikos žvaigždes, trys geriausios pasirodys bendrame koncerte „Vasaros terasoje“ Vilniuje, taip pat visos konkurso grupės turės galimybę groti Palangos „LRT Opus“ scenoje „I love Palanga“ vasaros sesijoje. Prizinis fonas iki šiol pildomas.

Šiemet konkurso etapuose grupes jau trečius metus pristatys „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius. „LRT Opus“ rekomenduojamas muzikos inkubatorius „Novus“ šiemet vyks birželio ir liepos mėnesiais „LRT OPUS terasoje“ įsikūrusioje „Lofto“ kieme.

Norinčiųjų dalyvauti „Novus“ inkubatoriuje registracija pratęsiama iki balandžio 20 d. Registruotis galima čia: goo.gl/6tNUa5

Daugiau informacijos apie muzikos inkubatorių „Novus“: www.menufabrikas.lt/novus