2018 April

Džiazlaif: “Lietuvoje nebloga situacija su džiazu”

Džiazlaif‘ų klauso tie, kurie džiazo net neklauso. Tikriausiai todėl, kad jaunas šešių muzikantų desantas į savo amatą žiūri atsipalaidavę – džiazo festivaliuose ramiai eksperimentuoja punk avant-garde žanruose, o debiutinį albumą „Džiazlaif“ sugeba iškepti per dvi(!) dienas. Grodami tik metus, 2017-ais iš „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso jie išsinešė pagrindinį Grand Prix apdovanojimą.

Tilto namų festivalis vasarą ir vėl atidarys su aktualia alternatyvia muzika

Birželio 2-3 dienomis „Downtown Forest“ hostelio pievose, Vilniuje vasarą vėl atidarys Tilto namų festivalis. Šiandien jo organizatoriai dalinasi geromis naujienomis ir skelbia ilgą atlikėjų sąrašą. Jame – „Vilniaus Energija“, „Garbanotas Bosistas“, „Abudu“, „Fingalick“, „MIGLOKO“, „Parranda Polar“, „Džiazlaif“ ir „Kabloonak“, savaitgalio […]

WhaleSounds kviečia į teatrinius nardymus ,,autoBUSU”

Pozityvaus meno judėjimas „WhaleSounds“ (liet. Banginio garsai) džiaugiasi galėdamas jau antrą kartą pakviesti žiūrovus į dar vienus teatrinius nardymus – spektaklį Tymo turguje stovėsiančiame autobuse, kuris vyks gegužės 11 d. 20 val. 2017 m. Gegužės 6 d. sėkmingai pristatę pirmąjį savo spektaklį „DU TU“, WhaleSounds ir toliau neapsiriboja vien muzikiniais projektais, plėsdami savo veiklą teatre, tarpdisciplininiuose projektuose.

Dialektinis muzikos supratimas su Guido Möbius

[SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION] Kaip ir jau įprasta, į dar vieną keistos ir nuotykingos muzikos festivalio reinkarnaciją, šiemet pavadintą “The hiccup cure of Braille Satellite” važiuosime nežinodami daugumos atlikėjų. Ar “STRCamp’as”, ar “A.s.a.p.’as”, ar “Brailė Satelytė”, tik vienas kitas […]

Spalvingi šokėjai savo kūnais matuos Vilniaus erdves

Daugybę pasaulio miestų apkeliavęs austrų choreografo Willi Dorner kūrinys šokėjams ir miestui, jau balandžio 28–29 dienomis atsikrausto į Vilniaus gatves. Spalvingas judesio performansas „Bodies in Urban Spaces“ (liet. „Kūnai miesto erdvėse“) išlipa iš choreografijai įprastos sceninės aplinkos ir persikrausto į viešas miesto erdves. Šis unikalus šiuolaikinis kūrinys – tai atviros architektūros festivalio „Open House Vilnius“ programos dalis.