Mountainside grįžta su nauju albumu “Hidden In Light”

Lietuvos roko scenos senbuviai MOUNTAINSIDE grįžta su ilgai lauktu nauju albumu „Hidden In Light“. 1996 m. susikūręs kolektyvas gerai žinomas dėl savo neortodoksinio požiūrio į gitarinę muziką. Naująjame albume muzikantai ir toliau gilina ir plečia savo roko muzikos viziją.

Šį kartą MOUNTAINSIDE pristato tai, ką galima pavadinti konceptualiu albumu. Visos dainos sukurtos kaip vienos kompozicijos dalys, kurias jungia pasakojimas, sukonstruotas kaip alegorinio fantastinio kelio filmo (road movie) scenarijus. Tekstai pagrįsti archetipinėmis apgaulės, išdavystės, kaltės, ieškojimo, atpirkimo ir išsilaisvinimo temomis.

„Hidden In Light“ skambesyje girdimos įvairių gitarinės muzikos stilių įtakos. Nuo sunkaus roko iki post punk ir psychedelic ar progresyvaus roko.

Kompaktinio disko (kaip ir 2007 m. „All About Time“) leidėjas – „Zona Music“. 1991 m. Vilniuje įsteigta kaip „Zona Records“ tai buvo pirmoji oficiali nepriklausoma leidybinė kompanija Rytų Europoje.

„Hidden In Light“ 2010–2017 m. įrašinėjo Karolis Klimaitis ir Laurynas Baškys „Megasonus“ ir „Lapės Records“ studijose. Albumą suvedė ir prodiusavo vienas labiausiai vertinamų Latvijos garso inžinierių Girts Laumanis („Tesa“, „SoundArcade“, „Inokentijs Marpls“ ir kt.), savo studijoje „Hodila Records“ Valmieroje.

Albumą apipavidalino daiktų ir vaizdų dizaineris Linas Gliaudelis.

Albume girdimas ir MOUNTAINSIDE bičiulių įnašas. Lauris Abele iš gerai žinomos Latvijos postrock komandos „SoundArcade“ įrašė atmosferinės gitaros partijas pirmojoje ir paskutinėje albumo kompozicijose.

Su MOUNTAINSIDE vėl bendradarbiavo aktyvus Kauno meno scenos dalyvis, kompozitorius, prodiuseris ir improvizacinio kolektyvo „Kaunas Zoo“ lyderis Ignas Andriuškevičius, ankstesniame albume įrašęs keletą gitaros partijų ir prodiusavęs vieną dainą. Naujajame grupės darbe Ignas įdainavo „Forest Secret’s Well Kept“ bei įgrojo Fender Rhodes pianino ir Hammond vargonų partijas. Tai pirmas kartas, kai MOUNTAINSIDE panaudojo klavišinius instrumentus.

Hidden In Light pristatymo koncertai.

11 17 Narauti, Vilnius. + Cunabula ir Detuned Lights.

11 22 Volfas Engelman Studija, Kaunas.

12 15 PuntoJazz Kaunas. +TBA