Autism pristato savo albumą “Have You Found Peace?”

Paskutinę Kovo dieną Vilniuje, klube Kablys, įvyks sunkaus ir atmosferinio metalo vakaras, kurio metu savo naują albumą “Have You Found Peace?” pristatinės vilniečiai AUTISM. Prie jų taip pat prisijungs lietuvių publikai neblogai pažįstami SHOW ME A DINOSAUR ir TRNA iš Sankt Peterburgo.

Lygiai du metus brandinę naują kūrybą, post-metalinio roko ansamblis AUTISM vasario 4 dieną išleido savo naują konceptualų albumą „Have You Found Peace?“. Dramatišką istoriją pasakojantis 42 minučių trukmės albumas vysto tragiško susvetimėjimo ir praradimo tematiką. To rezultatas – įtraukiantis sunkiasvorio postroko ir atmosferinio metalo potyris, derinamas su ne menkesniu kūrybiniu užmoju nei savo albumuose plėtoja tokie progresyvios muzikos korifėjai kaip Steven Wilson ar Anathema. Albumo koncepciją įgyvendinti grupei padėjo ir kviestiniai muzikantai: Krzysztof Traczyk, kaimyninės Lenkijos grupės ROSK vokalistas paskolino savo balsą ir įkūnijo vieną pagrindinių “Have You Found Peace?” koncepcijos herojų. Povilas Vaitkevičius (OORCHACH, VILKDUJA), Mateusz Szymanski (ROSK, KRZYWDY) bei Laurynas Jukonis (GIRNŲ GIESMĖS, ANUBI) prisotino albumą eksperimentinėmis post-industrinės muzikos tekstūromis, o grupės ERDVE būgnininkas Valdas Voveraitis atliko ryškų saksofono solo dainoje „Haunting Recollections”. Kovo 30 dieną surengę apšilimo koncertą Kaune, sekmadienį AUTISM atiduos visas savo jėgas Vilniaus publikai.

Į Lietuvą, po poros metų pertraukos, grįžta shoegaze’inio black metal atstovai SHOW ME A DINOSAUR bei prieš metus dėl vizos problemų negalėję pasirodyti Lietuvoje post-blackeriai TRNA. Prieš kelerius metus abi šias grupes pastebėjo viena rimčiausių post-žanro leidybinių firmų iš Šveicarijos ELUSIVE SOUND, kurios dėka šie kolektyvai iš Sankt Peterburgo įsitvirtino pasaulinėje post-scenoje. SHOW ME A DINOSAUR jau yra neblogai pažįstami Lietuvos publikai po pasirodymo festivalyje DEVILSTONE 2017 metais, o TRNA tai bus jau trečiasis koncertas Lietuvoje. Grupės nekantriai laukia koncerto Vilniuje ir žada surengti stiprius bei emocingus pasirodymus.

Daugiau informacijos