2019 March

Martin Skovbjerg kino ir muzikos dykvietės

[SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION]

Koks kinas domina Y ir Z kartų sandūros atstovus? „Jaunųjų programerių“ šešių filmų rinkinį “Kino pavasaryje” sudarė jie patys, 17–19 metų amžiaus kino entuziastai, dalyvavę tarptautiniame kino edukacijos projekte „Moving Cinema“. Vienas jų pasirinkimų – prieštaringų emocijų sukėlęs danų režisieriaus Martin Skovbjerg filmas „Dykvietė“. Šiuolaikinės muzikos (garso takelį sukūrė režisieriaus grupė AV AV AV) ir nuotykių kupinoje juostoje į socialinius visuomenės vaidmenis žvelgiama iš jaunų žmonių perspektyvos.

„Jauna muzika“: nuo įsiklausymo į daiktus iki pankroko esperanto kalba

Atsinaujinęs, skatinantis klausytis, mąstyti ir plėsti akiračius – toks šiemet bus šiuolaikinės muzikos festivalis „Jauna muzika“. Balandžio 23–28 d. Vilniuje, Menų spaustuvėje ir Sapiegų rūmuose vyksiantys festivalio renginiai skatins rizikingus bendradarbiavimus, naikins ribas tarp kompozitorių ir atlikėjų, bei inspiruos platesnius, netikėtus žvilgsnius į garsą, kūrybą ir pasaulį iš esmės.

Laisvės formulė. LNDT skelbia Jaunųjų kūrėjų programos konkursą

2020 m. sueis lygiai trisdešimt metų nuo tada, kai 1990-aisiais buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė. Tais pačiais metais iš kalėjimo buvo paleistas Nelsonas Mandela, vaikus prie ekranų prikaustė „Vienas namuose“, susijungė Rytų ir Vakarų Vokietija, o JAV įžymybė Joe Roganas mokėjo 10 tūkst. dolerių per mėnesį už tai, kad namuose turėtų greitesnį interneto ryšį. „Laisvės formulė pagal mus“ – tokią temą Lietuvos nacionalinis dramos teatras (LNDT) skelbia antrajam tarptautiniam Jaunųjų kūrėjų programos konkursui.

Urbanistinis festivalis “Loftas Fest” rugsėjį vėl drebins Vilnių

Industriniame Naujamiesčio rajone įsikūręs menų fabrikas “Loftas” rudenį pasitiks kviesdamas į urbanistinį muzikos ir menų festivalį “Loftas Fest’19”. Rugsėjo 13-14d. vienintelis miesto festivalis nukels į dvi neužmirštamas paras, kupinas muzikos, meno ir pramogų. “Loftas Fest” neabejotinai yra vienas didžiausių ir […]

WhaleDreams teatriniai nardymai realiame autobuse!

Teatro kūrėjų grupė kviečia į kiek netradicinį spektaklį ,,Vilnius – Palanga“, kuris vyks realiame autobuse. Kovo 30 d. 19 val. autobusas – simuliatorius keleivius į Palangą nuveš vos per pusantros valandos. WhaleDreams Aktorinio meistriškumo studijas baigę aktoriai, prieš kelis metus […]