“Buitis yra baisus dalykas”

Praėjus nepilnai parai renginio “Buitis” organizatoriai iš susivienijimo “Ghia” paskelbė tokį tekstą: „Buitis“ yra baisus dalykas, sakė G. Patackas pastarajame savo interviu. Toks baisus, kad renginio vyšnaitės ant torto net pasakoti nesinori. Visgi, išsekę sakom dėkui visiems, kurie buvo su mumis per paskutinį mėnesį, tikėjo, nepasidavė ir įdėjo dalį savęs, kad tai įvyktų. Visa situacija ir vargas, kuris buvo praeitas, galėtų sugulti į filmo scenarijų, bet kartotis nebesinori. Ir renginio lankytojams tai fakto pačio daug nekeičia, nes vidinės virtuvės jie beveik nemato.

Dėkojame dešimtims žmonių, kurie padėjo įgyvendinant šitą nesąmoningą iššūkį ir šimtams tų, kurie atėjo ir pasimėgavo rezultatu. Manome, kad iš nepavydėtinos situacijos išspaudėm maksimumą. Labai sunku buvo patikėti kiek daug žmonių prisijungė į organizavimą, tvarkymą, pasiruošimą, talkas, techninį išpildymą ir kt. Vien suvaldyti tiek žmogiškųjų resursų yra iššūkis. Ką jau kalbėti apie patį įgyvendinimą labai sudėtingoje lokacijoje.”

Viskas “krito iš rankų” nuo pat pradžių: atkrito pasirinkta ir sutarta lokacija, ją pakeitusius požemius užliejo vanduo, mistiškai dingo renginys internete, o minėta vyšnaite tapo senokai negirdėtas atavizmas – kastetais ginkluotų marozų antpuolis paryčiais, kai apsauga jau buvo pasitraukusi. Anot liudininkų, iškvietus policiją, užpuolikai sugebėjo įtikinti pareigūnus, kad čia – narkomanų irštva ir derėtų visus patikrinti. Policininkams tai pasirodė logiška. Atrodė, kad tokie dalykai baigėsi prieš keletą dešimtmečių, o visi bukagalviai išvažiavo skusti žuvų į Norgę, bet, pasirodo, dar yra gyvenančių praėjusiame amžiuje. Gerai, kad visi atlikėjai spėjo sugroti: Europoje vis labiau skambantys baltarusiai Molchat Doma, neseniai EP vinile įspaudę vilniečiai Pindrops ir kreivos elektronikos šamanai Vilkduja.

Buitis yra baisus dalykas…