2001 September

THE STROKES – Is This It?

Kas yra rokenrolas? Be abejo, nykstanti rūšis. Be abejo, maištingas. Be abejo, nenuspėjamas. Be abejo, drąsus ir rėksmingas. Be abejo, atliekamas pasiutusių hedonistų, dėjusių skersą ant visko. Apie tokį rokenrolą mes skaitėme visose gerose enciklopedijose, žurnaluose, matėme per TV. Atrodo, […]

REKVIEM SAPNUI (Requiem For A Dream)

Brangūs MTV vaikai, tai filmas — jums. Apie narkotikus, vienatvę ir paprastas svajones. Tikėtina, kad bandymai iliustruoti šias temas jau matyti. Bet likite įsijungę ir Darrenas Aronofsky`s jums parodys šou, apie kokį nė nesapnavote. Per šimtą minučių išgyvensite kiekvieną vaizduojamojo meno sieksnį, kiekvieną planą, kiekvieną rakursą, kiekvieną greitį, kiekvieną simetrijos pamoką.

Atsikuria THE POGUES su Shane McGowanu

Sia savaite Didziojoje Britanijoje paskelbta, kad i scena grizta legendine folk roko grupe THE POGUES. Ansamblis pries Kaledas sugros keleta koncertu didziausiuose Anglijos ir Skotijos miestuose. Praejusio desimtmecio pradzioje kuri laika THE POGUES grojo be grupe del potraukio taurelei ir […]

MEILĖS LAUKIMAS (In The Mood For Love)

Esminis ˛odis čia — elegancija. Eleganti?kas pavadinimas, kinematografinis darbas, muzika, vaidyba ir istorija. Auk?čiausio lygio estetika. Stebuklingai skoningas, neperkrautas, minimalistinis pasakojimas yra rytieti?kai taupus savo dialogais, tik esminiai ˛od˛iai turi būti pasakyti, rytieti?kai skalsus — tik tiek vaizdų, kiek reikia. Didysis estetas, Kinijoje gimźs re˛isierius Kar-wai Wongas gali did˛iuotis rezultatu.

BJORK šokiai su laptopais

Norėtum pabaliavoti Bjork plote? Žinoma, būtų puiku! Jie gali, atsinešk butelį – žmonių nebus daug, gal iki 20, nieko ypatingo. Jei turi, prigriebk ir nešiojamą kompiuterį. Tuomet tikrai įsijausi į vakarėlį. Įsimesk, jei turi ką nors susimedžiojęs Napsteryje, o gal savo paties kelis debiutinius gabalus.