Keturi žvilgsniai į “Radiocentro” apdovanojimus

Man 16 metų, aš įlipu į 19 maršruto troleibusą ir varau Sporto rūmų link. Man už nugaros merginų pulkelis kalbasi apie matematikos olimpiadą, apie negerą vaikiną Justą ir taip toliau. Tačiau iš tiesų mums turėtų rūpėti tik viena – gerai pasilinksminti ”Radiocentro” apdovanojimuose.

Tiesą sakant, nėra svarbu, kas ką laimės, svarbu, kad šiandien ten varo VENGABOYS (aš turiu visą jų įrašų kolekcija, tiesa, nelegalią), kad spūstyje galėsiu grybštelti merginai už papo, patirti erekciją, na, o jei, pavyks, dar ir alaus nusipirkti. Kadangi esu nedidukas, manau, poros skardinių alaus kondicijai pasiekti užteks. O tada, atsistojęs šalia nužiūrėtos merginos, visa gerkle laidysiu: “Ei, Deivi, ką tu ten matai žydram sapne?” Kai ji nesureaguos, pagautas pykčio slapčia atsegsiu rankinę, įtardamas, kad ten gali gulėti Nokia 3310. Gaila, bet man jo pavogti nepavyks – ji keistai pasižiūri per petį ir pasitraukia į šalį. Bet kokiam nors Kėdainių moliui piniginę iš užpakalinės kišenės tikrai nukosėsiu.

Ryte nuėjęs į mokyklą pasigirsiu savo bendraklasiams, kad buvau žiauriai nuostabiame koncerte – puikus garsas, geras apšvietimas, nuostabi ir labai įdomi publika. O tas MANGO mergaičių šokis su seniais besmegeniais? O nuogos šokėjos krūtys, besimakaluojančios apie SINDIKATO sielą Svarą? O Egio-Selo nerišli padėka ir pažadas balandžio 23 dieną išleisti naują albumą? O DJ Mamania nuoširdus ačiū VADYBININKUI Justui Čekuoliui? O “Tomas”? “Tomas” su visa ta pilna fraze – “aš norėjau tave tik išpisti”. Čai tai bent, čia tai jėga! O kur dar R.Šiškausko dėjimas ir RADIOSHOW šou? Pridėkite dar VENGABOYS hitus, ir jūs pagaliau suprasite, apie ką aš kalbu.

Man 24 metai, ir aš bandau prastumti į viešumą užtikrintai (bent jau aš taip galvoju) varančią grupę. Tiesą sakant, esu prastas vadybininkas, nes mane visi radijo stočių programų direktoriai mandagiai pasiunčia, viską pateisindami fraze “ne formatas”.

Aš, žinoma, domiuosi, kaip sekasi kitiems muzikantams, todėl man negaila sukrapštyti 30 litų ir, nuėjus į Sporto rūmus, griebtis už galvos, išgirdus, kad metų debiutantais tampa G&G SINDIKATAS (pala pala, ar tik ne tie patys vaikinai albumu “Tavo Sielos Vagiz” debiutavo 1999-aisiais?), verkiu, kai roko grupe išrenkami “Patruliai”, tfu, atsiprašau A.Ramanauskas&R.Šapauskas aka RADIOSHOW. Man gaila SH, kurie prieš dešimt metų pjaustė SONIC YOUTH gabalus, o ir šiandien žino, kas yra fūzas ir tvirtas rifas. Man gaila ir Plungės vilties TABASCO, ir net senukų PELENŲ – visi jie daug giliau įklimpę į roko pelkę nei tie du smagūs, ant visko, taip pat ir roko nominacijos, skersą dedantys vaikinai.

Man 40 metų, jau šešerius metus sėkmingai krutinu savo verslą, ir gavęs kvietimą, nusprendžiu užsukti ten, kur, kaip manau, kultūringoje VIP ložėje galėsiu smagiai išgerti porą šimtų gramų, paplepėti su kolegoms, na, ir viena akimi, kad ir eidamas į tualetą, žvilgtelti, kas ten su seniais besmegeniais šokinėja scenoje. O Dieve, kaip apsirinku! Penkiolika minučių prie tarnybinio įėjimo grumiuosi už vietą po saulę su paaugliais, neblogai įmitusiais žurnalistas, ir dar velniai žino kuo. Baisu pagalvoti, į ką pamažu virsta mano 300 “žalių” kainavę batai.

Man 30 metų, rašau į www.ore.lt, ir, prisipažįstu, neturiu ką parašyti.

2001-ųjų “Radiocentro” apdovanojimai

Geriausia “Radiocentro” laidos “Lietuvos Top 20” grupė – SKAMP (už dainą You Got Style”).
Metų debiutas – G&G SINDIKATAS.
Metų šokių muzikos grupė – SEL.
Metų roko grupė – RADIOSHOW.
Metų atlikėja – Erika Jennings (SKAMP).
Metų atlikėjas – Deivis.
Metų albumas – “Skempinligė” (SKAMP).
Metų grupė – MANGO.
Metų daina – “Ašarėlė” (PIKASO).