2004 September

Akys yra viskas, ko tau reikia

Įsistatyk akis ir pirmyn – toks buvo 2004-ųjų „Arsenalo“ moto. Nuo tada, kai buvo surengtas pirmą kartą, didžiausiu Baltijos šalyse tituluojamas Tarptautinis kino forumas „Arsenalas“ Rygoje keitėsi nesyk. Seniai peržengęs vien solidaus kino renginio ribas, „Arsenalas“ evoliucionavo į savaitę trunkančią interaktyvaus meno fiestą, vienijančią visų meno krypčių atstovus.

DR.CALYPSO – The Best Of

Daugelis jūsų turbūt jau spėjo apsilankyti Katalonijos sostinėje Barselonoje ir įsitikinti, kokios linksmybės ten verda klubuose. Vieni tokių linksmuolių yra DR.CALYPSO. 10 vaikinų jau nuo 1989-ųjų linksmina Ispanijos ir ne tik ska gerbėjus. Per tą laiką grupė išleido 5 albumus […]

Nukritęs iš dangaus

Kai susitinki Simuką – arba jei norite Simoną K. – kavinėje, jis atrodo taip kaip čia esančiose nuotraukose – nesmulkus, gal kiek lėtokas ir drovus, savaip besišypsantis. Lėtai mes kovojome už jo ištartus žodžius diktofonu, o paskui ir elektroniniais laiškais! Pagaliau, pabaigėme. Taigi, smagaus!

JAZZBO – Black Friday

JAZZBO yra pasišventę ’60-ųjų Jamaikos instrumentiniam ska džiazui – muzikai, verčiančiai kilnotis kojas ir pakeitusiai muzikos istoriją kaip regio ir britiškojo ska (jei negirdėjai apie SELECTER, BEAT, SPECIALS, tai, be abejo, žinai MADNESS) pirmatakei. Šiandien taip vadinamas jamaikietiškasis džiazas yra pasaulinio kultūros palikimo dalis, turinti gerbėjų visuose pasaulio galuose.

Kultūrinė uoslė

Pasibaigus masinių koncertų po atviru dangum sezonui ir iki kito pavasario užsičiaupus Vingio parko garsiakalbiams atėjo laikas smarkiau pakrutinti šnerves- miesto kultūrinėj virtuvėj ką tik suvartotas šviežiausias produktas- jau septynioliktasis kasmetinis festivalis “Vilnius Jazz 2004”. Tegu gailisi tie gurmanai, kurie suuodė per vėlai ir nespėjo atsiriekti porcijos sau. Nes šiemet prieskonių tikrai nepagailėta.