SUNNY DOMESTOZS – The Complete Sunny Domestozs

Pernai ši grupė atsikūrė ir surengė sold out pasirodymą. Tai paskatino juos įrašinėti naujus gabalus ir vėl pradėti aktyviai koncertuoti. Dar viena ne kartą jau girdėta ir dabar ypač populiari revival istorija…

Tačiau kalbam ne apie naujus, o apie prieš kelis dešimtmečius įrašytus kūrinius, kurie pasodino SUNNY DOMESTOZS į Europos psichobilio arba tiksliau rockabilly, punk, surfrock, ’60s garage ekspresą. Kam į rankas buvo patekęs lenkų perleistas puikus rinkinys “Psycho Attack Over Europe”, tas žino, apie ką kalba, o kitiems galima užsiminti apie panašios muzikos žymūnus The Cramps ar Lietuvoje tikrai gerai žinomus The Stray Cats.

Grupė susikūrė 1985-aisiais nedideliame Vokietijos miestelyje Miunsteryje ir pasivadino savo dainininko pravarde. Praėjus tik mėnesiui po pirmosios repeticijos jie jau grojo savo pirmąjį koncertą su kolegomis iš psichobilio pasaulio The P.O.X. bei The Tranquilizers. Du gabalai iš koncerto pateko į šį albumą kaip bonus.

Tų pačių 1985-ųjų vasarą Goetz Alsmann, tada nepriklausomas rokenroleris, dabar žymus televizijos laidų vedėjas ir džiazo muzikantas, prodiusavo pirmąjį SUNNY DOMESTOZS albumą “Barkin’ At The Moon” ir net įgrojo kai kuriose kompozicijose klavišus. Kitais metais su tuo pačiu prodiuseriu buvo įrašytas minialbumas “Get Ready For The Getready”. 1987-aisiais grupė įrašė paskutinį įrašą prieš išsiskyrimą – koverių EP “Playin’ Favourites”. Paskui vieni grupės nariai užsiėmė kitais projektais, kiti – išsikraustė kitur gyventi ir 1990 m. SUNNY DOMESTOZS sugrojo paskutinį savo koncertą.

2006-ųjų pradžioje grupė vėl atsikūrė ir ta proga buvo išleistas šis rinktinis albumas, kuriame eilės tvarka buvo sudėti visi įrašai (jau minėti auksčiau albumai + rinkiniui “Psycho Attack Over Europe” įrašytas gabalas) bei pirmojo grupės koncerto fragmentai – viso 24 kūriniai. Daugumą jų sudaro SUNNY DOMESTOZS kūryba, tačiau netrūksta ir jų stiliumi pergrotų koverių: Sex Pistols “Anarchy In The UK”, Triumphs “Surfside Date”, L.Hazlewood “These Boots Are Made for Walkin'”, S.Robinson “Get Ready”, B.Fury “Gonna Type A Letter”, The Sonics “The Witch”, Specials “Dawning Of The New Era” ir kitų. Valanda pankovo rokenrolo neprailgsta, o šios muzikos atgarsius galima girdėti daugelio šiandieninių gitaros herojų kūryboje. Muzikos mados ratas apsisuko ir SUNNY DOMESTOZS kūryba vėl tapo aktuali.

Albumas išleistas spalvingame digi-pake su solidžiu bukletu, kuriame galima rasti ne tik grupės istoriją, bet ir koncertų plakatus, archyvines ir šiandienines nuotraukas.