2006 September

VIRTUALIOS BENDRUOMENĖS: KO LAUKTI?

Bene kiekvienas jau tikrai turime bent vieną draugą, su kuriuo nuveikiame nemažai įdomių dalykų, bet bendraujame tik virtualiai (neretai net nematę jo realybėje). Dauguma eina dar toliau ir priklauso vienai ar kelioms virtualioms bendruomenėms, kurios susiburia internete pagal vienokį ar kitokį bendrą interesą, o vis dažniau ir tam, kad kartu įgyvendintų kažkokias kūrybines iniciatyvas.

Janos BUJDOSO – Yolk Of Freedom

30-ies dar nesulaukęs Vengrijos kompozitorius Janos BUJDOSO jau spėjo sukurti garso takelius ne vienam kino filmui. Be to, jis dar groja free jazz kolektyve Pop Ivan bei specialiai šiam albumui sukurtame projekte Chakra Hacker. Taip pat Janos kartais pasirodo specialiuose performansuose su videoprojektoriais. Žodžiu, begarsio kino kūrėjams šis vengras būtų buvęs tikras išsigelbėjimas.

Poezija, įdaryta vaizdu ir garsu – skanaus!

Kas pasakys, kad lietuviai – nelyriška tauta? Mūsų akys – melancholiškos, pavasariai – lietingi, o poetai – super dainingi. Bet jei poezija tau asocijuojasi tik su Maironiu, ko gero tau tikrai vertėtų apsilankyti Menų spaustuvėje, kur šį penktadienį savo bastioną įsirengs audiovizualinės poezijos kūrėjų ir gerbėjų pajėgos.

SUNNY DOMESTOZS – The Complete Sunny Domestozs

Pernai ši grupė atsikūrė ir surengė sold out pasirodymą. Tai paskatino juos įrašinėti naujus gabalus ir vėl pradėti aktyviai koncertuoti. Dar viena ne kartą jau girdėta ir dabar ypač populiari revival istorija… Tačiau kalbam ne apie naujus, o apie prieš […]

AUTUMN FESTS: SUMMER OF MUSIC FESTIVAL

Vienas sutiktas lenkas amerikietiškai tvarkingu akcentu porino, jog šiais metais įvyko didžiausias festivalių protrūkis, paminėdamas “Heineken Opener” ir “Summer Of Music” kaip didžiausius (ir bene vienintelius). Ir nors liko užmirštas britiškai smagus “Creamfields”, aš sau ir kitiems bandžiau įteigti, jog vis dėl to “Summer Of Music” yra išskirtinė ir gerokai kietesnė šventė nei “Heineken” paramstytas pop radio hit paradas.