Nepriklausomo roko festivalis Kaune “Mountainrock Vol.4”

Gruodžio 8 dieną, penktadienį, 21 val. Kauno klube „Los patrankos“ (Savanorių per. 124) įvyks autentišką roko muziką remiantis ketvirtasis nepriklausomo roko festivalis „MountainRock‘vol.4“

Šį kartą renginys skirtas jau dešimtmetį Lietuvos roko scenoje aktyviai veikiančios, tris kartus geriausios roko grupės kategorijoje alternatyvios muzikos apdovanojimuose nominuotos grupės „Mountainside“ jubiliejui.

Kaip ir kodėl gimė festivalis „MountainRock“?, – žurnalistė Jurga Kalinauskaitė paklausė vieną renginio organizatorių, grupės „Mountainside“ gitaristą Šarūną Bulotą.

Prieš tris metus, kai 2003 m. balandžio 30 dieną surengėme pirmąjį „MountainRock‘ą“, buvo labai prasta situacija su roko renginiais. Vyko arba metalo, arba folko renginiai, tačiau rokui, vienam populiariausių muzikos stilių pasaulyje, dėmesio Lietuvoje niekas nerodė. Atsibodo groti tik klubuose, baruose, retkarčiais pasirodant studentiškuose renginiuose ar miesto šventėse. Norėjosi didesnio renginio, kuriame skambėtų tik gera muzika. Tuo metu jau buvome suorganizavę kelis renginius Kaune ir Vilniuje, kai pristatinėjome savo debiutinį albumą „Distorted“. Taigi įgavome šiek tiek patirties ir pamatėme, kad roko renginių poreikis iš tiesų yra. Taip pamažu gimė idėja surengti roko festivalį. Renginių organizatoriais tapome tikrai ne iš gero gyvenimo (Red. – nusišypso).

Reikia paminėti, kad iki šiol didesnė dalis gyvos muzikos renginių pasižymi blogu garsu, kuris tiesiog žudo bent kiek sudėtingesnę muziką. Taigi stengiamės, kad „MountainRock“ festivalyje grotų tik geros grupės ir jų muzikai atsiskleisti padėtų kokybiškas garsas. Daug pastangų dedame, kad ketvirtajame festivalyje garso nepritrūktų.

Esame atviri visai gyvai grojamai gitarinei muzikai. Remiame kūrybiškas grupes ir autentišką roko muziką. Mums ne pakeliui su prodiuserių, verslininkų bei įvairių realybės šou sukurtais produktais. Festivalyje negali dalyvauti grupės, kurių nariai yra dalyvavę muzikiniuose realybės šou.

Kokie muzikantai, grupės dalyvaus šių metų festivalyje?

Labai džiaugiamės, kad šiemet pavyko surinkti tikrai aukšto muzikinio lygio naujosios kartos roko grupes – IR, „Xess“, „Brainers“, „SoundArcade“, „Mary Jane“. Triukšmą sukelti ketiname ir mes patys su muzikantais, kurie yra groję „Mountainside“.

Man pačiam bus labai įdomu pamatyti „Mary Jane“, kurie yra vadinami viena geriausių Latvijos gitarinės muzikos grupių. Pastarieji, kartu su sostinės komanda IR, pakeitė dėl savo vadybininkės kaltės negalėjusius Kaune groti latvius „Tribes Of The City“. IR dar nėra Kaune groję didesniame renginyje, todėl galės pasitikrinti ar daug turi gerbėjų (Red. – šypsosi).

Smagu, kad visos šešios grupės yra lygiavertės, nėra aiškaus „headliner‘io“. Visi į renginį atėję klausytojai tikrai ras ką paklausyti ir galės įsigyti neseniai išleistus debiutinius „Brainers“ ir „SoundArcade“ albumus. Tikiuosi, kad už gerą kainą (Red. – vėl šypsosi).

„MountainRock‘vol.4“ bus paminėtas ir „Mountainside“ dešimtmetis. Ar koncerto metu bus dar kokių „gimtadieninių“ staigmenų gerbėjams? Jei taip, gal jau galite prasitarti?

– Nesame grupė nuolat savo gerbėjus džiuginanti įvairiomis staigmenomis, tačiau daugeliui mūsų klausytojų gal bus įdomu pamatyti mus atliekančius dainas su muzikantais, įvairiu metu grojusiais „Mountainside“. Aš asmeniškai labiausiai noriu pagroti su mūsų pirmuoju vokalistu, dabartiniu „Nahash“ boso gitaristu Mariumi „Leku“. Beje, nedaug kas ir žino, kad jis yra pirmasis „Mountainside“ dainininkas.

Žodis skaitytojams…

– Nežiūrėkite televizijos laidų ir neklausykite radijo stočių, skatinančių protinį atsilikimą. Ir neapgaudinėkite savęs, kad žiūrite ar klausote tik norėdami sužinoti, kodėl kiti tai daro.

Susitiksime gruodžio 8 dieną festivalyje!

Nepriklausomo roko festivalis „MountainRock‘vol.4/mountainside – the decade in rock!“ vyks gruodžio 8 d., penktadienį, klube „Los patrankos“ (Savanorių pr. 124, Kaunas). Publiką linksmins „Xess“, IR, „Brainers“, „Mary Jane“, „Mountainside“, „SoundArcade“ ir CJ „Grupė Prostitutė“. Pradžia – 21 val., durys atidaromos 20 val. Bilietas – 20 Lt, su skrajute – 15 Lt.