Grot ORE 2 su EASY

Grupė EASY susikūrė visai neseniai (anksčiau kolektyvas buvo žinomas “Aeroplane” vardu”) ir yra grojusi tik viename koncerte. Tačiau charizmatiškasis vokalistas Ernis įsiminė daugeliui dėl purvino/prikimusio balso ir skandalingų pareiškimų. Mus užkniso visi tie dirbtiniai balsai ir celofaninės žvaigždės – šaukia muzikantai. O mus užkniso pašnekovai, teisybę viniojantys į blizgančius popierėlius. Pateikiame interviu, kuriame viskas tiesiai šviesiai…

ORE: „Easy“ kas tai?

Ernis:Tai „naglai“, tai be jokiu užuolankų, tiesiai šviesiai, nieko nenutylint ir, svarbiausia, be jokio streso – lengvai. Kai mąstėme apie grupės pavadinimą, buvo įvairiausių variantų: tokių kaip pavyzdžiui„AeroTrainShipCar“, bet norėjosi kažko labiau easy tai tiesiog „dėjome skersą“ ir pasivadinome be užuolankų.

ORE: Kodėl reikia groti, kai galima negroti, klausyti?

Ernis: Ką?

Galima klausyti rujojančių „katinėlių“? Galima klausyti užsienietiškų melodijų, suterštų sintetinėmis, nieko nereiškiančiomis skanduotėmis? Ne ne, pala, aš žinau, ką turi omenyje…aš tą konkursą, nepraleisdamas nei vieno atrankinio turo, žiūriu pavasariais. Trauma. Šiemet garantuotai balsuosiu telefonu.

ORE: Kuo jūs geresni už juos visus? Gal dredus susivėlėt?

Ernis: Gitaristas moka pats susiderinti gitarą…Būgnininkas turi būgnus. Mes grojame dėl grojimo. Visi gaidžiai, mes irgi. Grojame kartu, nes vieną vakarą susitikę kaip keturi samdomi “biezdariai”, kitą rytą kiekvienas nuėjome namo miegoti jau kaip kolektyvas. Grojame ne tam, kad patiktume, grojame, nes jaučiame, gojame iš idėjos. Iš principo.

ORE: Kiek jūsų grupė turi muzikinės patirties? Ką jūs grojate?

Ernis: Grojame visą gyvenimą, kiekvienas atskirai sau, tai su vienais, tai su kitais, o dabar susibėgome į „kamurkę“. Muzika ateina tik per praktiką, tik per nuolatinį darbą ir repeticijas. Tada pasikrauni energijos, kurią atiduodi koncerto metu žiūrovui. Juk jie taip pat ateina išsikrauti. Suknista atominė elektrinė! Mūsų rokas iš pačios savo esmės yra koncertinis.

ORE: Tai rokas yra koncertinė muzika?

Ernis: Mes tiesiog imam instrumentus ir grojam. Apie nieką negalvojam, tiesiog jaučiam ir varom. Tai kaip kažkoks grupinis orgazmas, kiekvienas maždaug po penkias minutes… Pataikūnai ir ligoniai, tepantys ant savęs bet ką, kad juos tik pirktų. Tokios muzikos mes tikrai niekada negrosime. Faktas.

ORE: Ką jūs žadate?

Ernis:Traumuotą rytojų. Daug orgazmo.

ORE: Kaip grupė?

Ernis: Lietuvos dabartinis muzikinis veidas nėra gražesnis už nei vieno iš mūsų užpakalį. Mes norėtume būti klizma. Galite mus mylėti, galite nekęsti, mums tai nė velnio nerūpi. Nenusipirksite dviejų mūsų albumų už tą pačią kainą – vieno sau, o kito draugui. Jei norėsite kokybiškos muzikos, jį tiesiog pirksite arba „pūsitės“ per tinklą. Atėję į „Easy“ koncertus, galėsite išsikrauti ir tuo pačiu pasikrauti energijos, prižiūrimi GARSIAI grojančių ir suprakaitavusių bičų.

ORE: Muzikos revoliucija? Bent jau taip skamba…

Ernis: – Muzikos įvaizdžio, asortimento tarp augalinio pakaitalo ir pusiau žalio steiko su krauju revoliucija. Viskas pasaulyje yra jau seniai sukurta. Svarbu tai, kas čia ir dabar kvėpuoja ir rėkia į ausį. Nes kitaip ir tavo paties atvaizdas veidrodyje gali nusibosti..

ORE: Ruošiatės koncertui?

Fonogramos nebus, daug repetuojame. Kokybės niekada nebus per daug. Norime būti išgirsti. Vertinti galėsite po to.

Grot ORE! jau šį penktadienį kavinėje “Romantika” (Jogailos g. 3). Pradžia: 20 val., durys – 10/15 Lt.

O taip pat šeštadienį (kovo 3 d.) Palangoje ) su palaikymu iš Klaipėdos – grupe JAMBAZOO, “Ramybės” kultūros centre (Vytauto g. 35) nuo 22 val. Durys – 15 Lt.