Teatro scenoje politinių veikėjų kova virs MC battle’u.

Jauna režisierė Neli Ivančik „Tylos!” teatro festivalio metu pristatys dar nematyta reginį. Birželio 29 vakare įvyks ceremonmeisterių varžytuvės – spektaklis pavadinimu „Nuogas Karalius”, urban kultūroje paprasčiau vadinamos MC battle. Tik šį kartą veiksmas rutuliosis tarp Viljamo Šekspyro herojų iš pjesių „Karalius Lyras” „Ričardas III” ir „Antonijus ir Kleopatra”, bei šiuolaikinio pasaulio demagogų Džordžo Bušo bei Vladimiro Žirinovskio.

Vilniaus Mažojo Teatro scenoje bus pratiesta paralelė tarp praeities ir dabarties akivaizdaus karo ir politinės nesantaikos stovyklų. Žodinių kovų scenoms perteikti buvo pasirinkta netradicinė priemonė – MC battle, kova už gatvės plota ir aštriausio liežuvio turėtojo titulą, atsiradusi kartu su hip hop kultūros gimimu.

Visą reikalingą atmosferą sukurs LMTA absolventai kartu su spektaklio režisiere atstovaujantys naują teatro kartą, o Despotin’ Fam MCs Liežuvis ir Vaiper įkūnys politinio pasaulio personas. Kaip ir pridera MC battle, muzikine dalimi rūpinsis DJ. Karo maršo orkestrą atstos Justas Fresh iš jau minėtos Despotin’ Fam kompanijos ir internetinio miesto muzikos projekto Mondayjazz.
Spektaklis „Nuogas karalius” įvyks birželio 29 diena, sekmadieni Vilniaus Mažajame Teatre.