2008 June

Ne viskas dar gaminama Kinijoje

Rusijos post roko grupė EVERYTHING IS MADE IN CHINA egzistuoja jau beveik tris metus, per tą laiką susirinko galybę teigiamų savo ir ne tik šalies spaudos ir klausytojų atsiliepimų, debiutinį albumą „4“ įrašė Kanados „Chemical Sound“, o šią savaitę pirmą kartą koncertuos Lietuvoje. Paskiau – „Heineken Opener“..

Teatro scenoje politinių veikėjų kova virs MC battle’u.

Jauna režisierė Neli Ivančik „Tylos!” teatro festivalio metu pristatys dar nematyta reginį. Birželio 29 vakare įvyks ceremonmeisterių varžytuvės – spektaklis pavadinimu „Nuogas Karalius”, urban kultūroje paprasčiau vadinamos MC battle. Tik šį kartą veiksmas rutuliosis tarp Viljamo Šekspyro herojų iš pjesių „Karalius Lyras” „Ričardas III” ir „Antonijus ir Kleopatra”, bei šiuolaikinio pasaulio demagogų Džordžo Bušo bei Vladimiro Žirinovskio.

Savo kelią radusi Monika Bielskytė

Pirmosios iš Šiaulių kilusios menininkės fotografijos parodoje buvo eksponuojamos, kai jai tebuvo vos dvylika metų. Šiandien jos darbai jau rodyti ir Paryžiaus, ir Stokholmo galerijose.

TRICKY išleidžia naują albumą

Šiais metais Lietuvos festivalyje Be2gether koncertuosiantis Tricky liepos mėnesio 7 dieną išleidžia naują albumą „Knowle West Boy”. Pats Tricky sako, kad tai asmeniškiausias jo albumas iki šiol, tai tarsi apžvalga to, ką jis nuveikė nuo 1995 m. iki dabar. Knowle […]

Nauji savaitės albumai

Vasara mus glosto nauju SIGUR RÓS albumu „Með suð í eyrum við spilum endalaust” (kas reiškia kažką panašaus į „kol mūsų ausyse zvimbs tol grosime ir grosime”), pirmą albumo dainą “Gobbledigook” galimą nemokamai parsisiųsti, o pačius SIGUR RÓS bus galima išgirsti Varšuvoje, rugpjūčio 20 d..