Roko grupė IR dovanoja 4 naujas dainas ir vaizdo klipą

Šią savaitę Lietuvos roko grupė IR pristato 4 naujas dainas ir vaizdo klipą vienai iš jų. Pristatymo koncertai vyks ketvirtadienį, gruodžio 4 d. „Havana Social Club“ Vilniuje ir penktadienį, gruodžio 5 d. „Džem Pub“ Kaune.

Nepaisydami visuotinės artėjančios krizės baimės, IR šį rudenį rodo stebėtiną aktyvumą. Lapkritį grupė surengė du puikius „kamerinius“, t.y. pritildytus, puse galios ir minimaliom išraiškos priemonėmis atliktus pasirodymus. Mėnesio pradžioje IR pradėjo vieno geriausių pasaulio roko gitaristų Adrian Belew grupės koncertą ir susilaukė labai palankaus kolegų muzikantų ir į jo koncertą susirinkusių roko mėgėjų ir žinovų įvertinimo. Visai neseniai IR viešėjo radijo stoties „Opus 3“ laidoje „Stygos“ ir sugrojo įsimintiną „gyvą“ koncertą LR įrašų studijoje drauge su svečiais – puikiai žinomu kontrabosininku Vyčiu Nivinsku ir jaunu, labai perspektyviu smuikininku Tadu Dešuku.

Kol daugelis populiarios muzikos atlikėjų delsia, tikėdamiesi sulaukti naujo komerciškai veiksmingo muzikos sklaidos mechanizmo atsiradimo, IR nusprendė, kad muzika vis vien turi pasiekti klausytojus, net jei už tai šiuo metu beveik neįmanoma gauti atlygio.

Jie savo jėgomis įsirengė nedidelę, bet modernią namų garso įrašų studiją ir patys įrašė joje 4 naujas dainas. Toks trumpas albumas muzikos versle yra vadinamas „EP“ (angl. „extended play“ – prailginto skambėjimo), todėl jam greitai „prilipo“ pavadinimas „ep_graph“ (nuo angl. „epigraph“ – epigrafas).

Tuo pat metu IR nufilmavo pirmą grupės istorijoje profesionalios kokybės vaizdo klipą vienai iš EP dainų „Snakepit“. Klipas buvo nufilmuotas per rekordiškai trumpą laiką itin atšiauriomis sąlygomis vienoje Vilniaus koncertinės technikos įmonėje „STS“. Iš muzikantų burnų kamuoliais virstantiems garams neprireikė jokių įmantrių specialiųjų efektų.

Didvyrišką, pasiaukojantį darbą atliko nemažas būrys jaunų kino profesionalų, vadovaujami režisierės Solveigos Zubrickienės, o sostą prie kameros užėmė vienas geriausių Lietuvos kino operatorių Mantas Šatkus. Jų sukurtas muzikinis vaizdo klipas bus puikus priedas prie keturių „ep_graph“ dainų, kurios kompaktinėje plokštelėje bus įrašytos ne tik CD, bet ir kokybišku mp3 formatu.

Naujas IR diskas nebus parduodamas šalia kūčiukų ir dešrelių, tačiau visi nusipirkę bilietus į pristatymo koncertus Vilniuje ir Kaune gaus jį dovanų. IR savo naujai kūrybai pritaikė vieną iš „Creative Commons” autorių teisių taisyklių, kuri leidžia įrašų sklaidą nekomerciniais tikslais. Kiek vėliau visas dainas galima bus nemokamai atsisiųsti internetu iš grupės tinklapio.