Birželio 5 d. Pavilnių regioniniame parke atrasim naujas menines erdves

Gegužės mėnesį Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija minėjo savo veiklos dešimtmetį. Ta proga parengtas renginių ciklas, kuriame jau įvykusi virtuali paroda apie regioninių parkų kaitą, paminėta Tarptautinės biologinės įvairovės diena, o birželio 5 d., minint Pasaulinės aplinkos apsaugos dieną, Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija kviečia atrasti naujas menines erdves Pavilnių regioninio parko teritorijoje.

Pūčkorių patrankų liejyklos griuvėsiai mena, XVI amžiuje veikusią ginklų gamyklą, kurioje buvo liejamos įvairaus dydžio patrankos, XIX amžiuje stovėjusį vandens malūną, o XX amžiaus pradžioje netgi popieriaus fabriką. Birželio 5 d. 17 val. šiose erdvėse įsikurs menininkai.

Patrankų liejyklos, kaip meninės erdvės programoje bus pristatyti J. Vienožinskio dailės mokyklos mokinių darbai, dailės projekto „MND“ autorės Astos Šaduikytės foto paroda: „Parkai mano akimis“, patrankų liejyklos erdves šokio improvizacijomis užpildys Aistės Butaitės ir Vilniaus kolegijos Menų fakulteto studentų jungtinis projektas. Pūčkorių patrankų liejyklos muzikinėje programoje, kultūros naujienų portalas ORE.LT pristatys ypatingo klausytojų dėmesio reikalaujančius atlikėjus. Tai grupė Avenue Aoustic bei Gabrielės Labanauskaitės audiovizualinės poezijos projektas Basma Ir Chna.

Muzikinis projektas Avenue Acoustic susikūrė 2008 metais ir visuomenei plačiau žinomas tapo, po LTV serialo „Neskubėk gyventi“, kurio metu skambėjo grupės kūriniai, o grupės vokalistas bei lyderis Karolis Jančenkovas atliko vieną pagrindinių vaidmenų. Patrankų liejykloje projektas skambės ypač akustiškai, o kartu su Karaliu Jančenkovu programoje pasirodys Pavelas Žemoitin (perkusija) ir Tadas Kundelis (klavišiniai).

Poetė, prozininkė, dramaturgė, literatūros kritikė, vertėja Gabrielė Labanauskaitė Pūčkorių patrankų liejyklos erdvėse pristatys audiovizualinį poezijos projektą Basma ir chna. Tai – natūraliais gamtos dažais – žemės juodumo ir kraujo sodrumo spalvomis nuspalvintas audiovizualinės poezijos projektas, kurį tekstų autorė ir atlikėja Gabrielė Labanauskaitė vadina tiesiog „audiovizualine pasaka suaugusiems“. Tai – Aivaro Ruzgo muzikos, Virginijos Apšegaitės ir Virgininijaus Malčiaus vaizdų kuriama kelionė, kurioje interaktyviai ekrane dingdama ir vėl išnirdama keliauja eilėraščių pasakotoja.

Istorija alsuojanti erdvė, gamtos ir menų sintezėje – laukia Jūsų dėmesio!

Daugiau info: www.pavilniai-verkiai.lt