2009 August

Arctic Monkeys – Humbug (Domino, 2009)

Tiems, kas keliskart matė Arctic Monkeys youtube ir jiems visai patiko ar kartą perskaitė kaip „I Bet You Look Good on a Dance Floor“ Ore.lt buvo išrinkta labiausiai 2005-uosius atspindinčia daina, šis albumas bus tik vidutiniškas, bet tikriems Alexo Turnerio fanams tai tikras perliukas.

Antradienį Kaune – paskutinis vakaras su „Kinas mieste, miestas kine“

Kauno žiūrovai antradienį kviečiami palydėti vasaros paskutinėje kino peržiūroje. Žaliakalnyje, Kauno kolegijos J. Vienožinskio menų fakulteto kieme, bus rodomas italų filmas apie šių dienų Romą „Brangus dienorašti“.

Pasirodys dokumentinis filmas apie legendinį bitnyką Burroughsą

Vienas iš beat kartos simbolių, Alleno Ginsbergo ir Jacko Kerouaco draugas, ir Lietuvoje išleistų knygų „Nuogas kąsnis” ar „Narkašas” autorius bus apdainuotas naujame Jonathan Leyser filme „William S. Burroughs: A Man Within”. Rašytojas buvo geras Andy Warhol, Lou Reed, Patti […]

…ir apie šių dienų herojų Ricardo Villalobos

Dokumentinį filmą apie mėgstamiausią šių laikų čilietį gyvenantį Vokietijoje, arba minimal techno valdovą Ricardo Villalobos sukūrė režisierius Romuald Karmakar. Filme, kuris taip ir pavadintas – „Villalobos“, užfiksuoti ne tik didžėjaus pasirdodymai “Beerghain Club” Berlyne, o taip pat “Amnesia”, “Priviledge” ar […]

Geistė Marija: pasąmonės kūnų modeliavimas

Tuomet dar septyniolikmetės, Geistės Marijos Kinčinaitytės darbus užtikome Šiaulių dailės galerijoje, medijų festivalio „Virus 13“ metu. Nuo to laiko buvome neramūs.