Helovynas Klaipėdoje: numirti ir vėl prisikelti per vakarėlį su A. Fitzpatrick

Rudens pradžioje uostamiestyje duris atvėręs naujas naktinis klubas „Kiwi“ teškia rimtą kozirį šių metų klubiniame gyvenime: spalio 31-ąja, Helovyno naktį čia stogą kilnos vienas didžiausių šių metų klubinio techno scenos proveržių Alan Fitzpatrick.

Vieninteliam pasirodymui visoje Rytų Europoje atvykstančio svečio vardas paprastam klubinėtojui nieko nesako, tačiau per pastaruosius du metus iš Didžiosios Britanijos kilusio atlikėjo prodiuserinė vertė šoktelėjo gerokai į viršų ir dabar jis laikomas vienu stipriausių savo lygoje.

Tai nesenai patvirtino ir žinomas švedų techno didžėjus bei prodiuseris Adam Beyer, kuris internetiniam portalui „Beatportal“ įvardino būtent A. Fitzpatrick kaip ateities elektroninės muzikos žvaigždę.

Jau gerą dešimtmetį prie šokių muzikos besilaikantis atlikėjas pirmąją plokštelę 9 Hours Later, išleido 2008 m. jo pačio įkurtoje muzikos leidykloje 8 Sided Dice. Įrašas iškarto susilaukė populiarumo ir ilgai išsilaikė internetinės muzikos parduotuvės „Beatport“ techno top dešimtuke.

Šviežiais garsais ir išskirtiniu intensyvumu pasižyminčia muzika netruko susižavėti ir A. Beyer, kuris ne tik pamėgo savo pasirodymuose Fergie kompozicijos To The Core remiksą, taip populiarindamas A. Fitzpatrick vardą žinomų didžėjų tarpe, bet ir atvėrė duris į savo techno muzikos įrašų leidyklą Drumcode.

Didelę reikšmę šokių muzikos scenai turinčios BBC Radio 1 laidos „Essential Selection“ šeimininko Pete Tong dėmesį patraukė kitas, progressive house stiliaus klubinis hitas Reflection, kurį jis pavadino „2009-ųjų klasika“. Pastarąjai kompozicijai neliko abejingas ir John Digweed tad nė nemirktelėjęs pasiūlė ją išleisti savo legendiniame Bedrock Records.

http://www.youtube.com/watch?v=nnC4FEuu7mI

Artimiausiu metu A. Fitzpatrick planuoja išleisti albumą, o kol kas jis tiesiog kepa klubo aikštelėms tikras bombas, kurias visame pasaulyje groja tokie aukščiausios klasės didžėjai kaip Richie Hawtin, Sven Vath, Fergie, Nic Fanciulli, Carl Cox, James Zabiela, Steve Angello, Stephan Bodzin, Joris Voorn, Laurent Garnier, John Digweed ir kiti.

„Savo DJ pasirodymų metu A. Fitzpatrick lieka ištikimas kūrybiniam skambesiui bei nuotaikoms, todėl nei „pompavimo“, nei keistų, kiek potamsių, bet pozityvių melodijų jam grojant nestinga, – teigė svečia apšildysiantis klubo „Kiwi“ rezidentas Uncle Roll, – Šis jaunuolis nesigaili nieko: per tą patį vakarą su savo energija gali „nužudyti“ ir po to vėl prikelti.“

Alan Fitzpatrick – Rubix:
http://www.youtube.com/watch?v=TVjrS6jauC4

www.kiwiclub.lt
www.myspace.com/alanfitzpatrick