Artėja Transmediale festivalis

2010 vasario 2-7 dienomis Berlyne vyks meno ir skaitmeninės kultūros festivalis transmediale.10.FUTURITY NOW! Festivalis tyrinės futurizmo identiteto krizę antros dvidešimt pirmo amžiaus dekados kontekste. Paroda „Future Obscura“ pristatys meno kūrinius kurie vizualiai perteikia sudėtingas futurizmo sąlygas.

Vienas iš svarbiausių parodoje pristatomų menininkų yra lietuvis Žilvinas Kempinas, atstovavęs Lietuvą 2009 metų Venecijos Bienalėje. Daugiau informacijos oficialioje festivalio svetainėje – www.transmediale.de.

Kartu su Transmediale nuo sausio 28-osios savo veiklą pradės ir giminingas festivalis ClubTransmediale. Pasirinkęs OVERLAP – Sound & Other Media temą Clubtransmediale festivalis tęs diskusiją apie nepriklausomos eksperimentinės muzikos ir audiovizualinių kultūros ateitį. Programoje taip pat naujas kompiuterinių žaidimų ir muzikos interpretacijas pristatys A MAZE. Interact festivalis, apie kurį Ore.lt jau rašė.

Dvi dienas Creative Independents Network Market leis festivalio dalyviams pristatyti save ir surasti bendraminčių tolimesniems projektams.